Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Halálra késelték az olimpikont

Létrehozva:

Fotó: Serhat Cagdas / Anadolu Agency/AFP

Holtan találták otthonában Agnes Tirop kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett kenyai hosszútávfutót.

Az afrikai ország atlétikai szövetségének szerdai közlése szerint a mindössze 25 évesen elhunyt sportoló halálának körülményei miatt a nyomozás jelenleg is folyik, de azt az információt kapták, hogy a gyanú szerint a férje késelte halálra az atlétát – írja az MTI.

Elgeyo Marakwet megye rendőrfőkapitánya, Tom Makori szerda este elmondta: nagy erőkkel keresik Tirop férjét, mivel az elhunyt családja jelezte: a férj sírva telefonált nekik, és Isten bocsánatát kérte egy olyan tettért, amit elkövetett. Makori hangsúlyozta: szörnyű bűncselekmény történt, ezért gyors és átfogó vizsgálatot ígért.

Tiropot a nyakán és a hasán érte szúrás. Az atléta ház előtt parkoló autójának szélvédőjét és ablakait betörték, ez arra utalhat, hogy a gyilkosság előtt veszekedtek, vitáztak a felek.

Agnes Tirop a 2017-es és a 2019-es szabadtéri világbajnokságon is harmadik lett 10 000 méteren, a tokiói játékokon pedig 5000-en végzett a negyedik helyen. Szeptemberben pedig 30:01 percre javította a 10 kilométer tisztán női mezőnyben elért világcsúcsát.

„Kenya elveszített egy ékszert” – írta Tiropra emlékező közleményében a Kenyai Atlétikai Szövetség.

Legnépszerűbb cikkeink