Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Hétvégén újra Vivicittá lesz Budapesten

Létrehozva:

Résztvevők a 34. Telekom Vivicittá futófesztiválon 2019-ben | Fotó: Pozsonyi Roland

A közlekedőknek – mint minden hasonló esetben – lezárásokra és korlátozásokra kell számítaniuk.

Nyolcezer résztvevőt várnak a hétvégi kétnapos 36. Telekom Vivicittá futófesztiválra, amelyet a pandémiás időszak miatt idén kicsit másképpen rendeznek meg, mint a korábbi években.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: bár az előző öt versenyen átlagosan 29 ezer volt a nevezők száma, idén hiányozni fognak az iskolások és a külföldről érkezők, így a résztvevők 99,9 százaléka magyar lesz, a hangulat viszont – a remények szerint – mit sem változik. Várhatóan közel 700 magyar településről érkeznek futók, a nők aránya pedig folyamatosan nő, és már eléri a 48 százalékot.

Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a telekommunikációs cég kétmillió forinttal támogatja a Suhanj! Alapítványt. Ehhez hozzájön még a nevezési díjakból összegyűlő, valamint a 200 rajthoz álló Telekom-munkatárs által felajánlott adomány, amely további egymillió forintot tesz ki. Az összeget az ország első akadálymentes és interaktív edzőtermének működtetésére és a közösségi edzések újraindítására használják majd fel.

A futófesztivál szombaton 9 órakor a 7 kilométeres Telekom Midicittával indul a Margitszigeten, a Schulek Frigyes sétányról. Vasárnap 8 órakor lesz a rajtja a félmaratonnak és a váltóknak, míg a 10 kilométeres Telekom Vivicittá pontban délben veszi kezdetét.

A Budapesti Közlekedési Központ a versennyel kapcsolatban bejelentette, hogy hétvégén jelentős változásokra és korlátozásokra kell készülni a városban.

A verseny előkészületei miatt a Margitszigeten már pénteken lesznek korlátozások, szombaton pedig a Margitsziget központi út-Árpád híd (déli ág, két sáv)-Népfürdő utca-pesti alsó rakpart-Jászai Mari téri északi rakparti felhajtó-Jászai Mari tér-Margit híd-Margitsziget központi út-Rendőrség útja-Hajós Alfréd sétány-Margitsziget központi út útvonalon nem lesz teljes értékű a közúti közlekedés. Ezek a változások a 26-os, a 226-os, a 15-ös és a 115-ös, a 34-es és a 106-os busz, valamint a 4-es és a 6-os villamos közlekedését is érintik.

Vasárnap jelentős közúti korlátozásokra kell készülni az Árpád hídon, a Margit hídon, a Margitszigeten, a Népfürdő utcában, a pesti alsó rakparton az Árpád híd és a Margit híd között, az Árpád fejedelem úton, a budai alsó és felső rakpartokon a Margit híd és Rákóczi híd között, az Alagút utca és az Attila út térségében. A tömegközlekedésben a 26-os, a 226-os, a 15-ös, a 115-ös, a 34-es, a 106-os, a 9-es, a 191-es, a 29-es, a 118-as, a 134-es, a 137-es, a 218-as, a 237-es, az 5-ös, a 16-os, a 105-ös, a 109-es és a 178-as busz, valamint a 4-es, a 6-os, a 19-es és a 41-es villamos módosított vonalon közlekedik.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink