Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kiderült, mennyit keresnek videóikkal a magyar TikTokozók

Létrehozva:

Fotó: antonbe/Pixabay

Van, aki egyetlen videóval többet keres, mint a havi magyar nettó minimálbér.

A TikTok nem csak a világban, hanem hazánkban is egyre népszerűbb: a Z-generáció körében az egyik legkedveltebb közösségi média alkalmazás, de az idősebb generációk tagjai is egyre szélesebb körben ismerik, használják – írja a Pénzcentrum. A lap elemzése szerint nem feltétlenül az keresi a legtöbbet, akinek a legtöbb követője van. A begyűjtött lájkok és a videók száma sokkal többet számít.

Schorbert Norbert és Rubint Réka közös lánya,

Schobert Lara áll nyerésre, videónként akár 164 ezer forintot is keres.

A második Szender Milán (influenszer), ő akár 113 ezer forintot is eltesz egy-egy videóért. Mögötte Hollósi Jázmin (mestersége: influenszer) következik, videónként akár 106 ezer forinttal.

Ezekhez az összegekhez a Pénzcentrum cikke alapján olyanok juthatnak hozzá, akik már nagyjából 1500 videót feltöltöttek, begyűjtöttek több mint 20 millió lájkot, és több mint 300 ezren követik őket. A lap kiemeli: a videók posztolásakor nem azonnal jelenik meg a bankszámlán a fizetség. Az is látható az adatokból, hogy egy 100 ezres követőtáborral, túl a 150. videón már 1-1 feltöltött tartalom 10-20 ezer forintot is hozhat a konyhára. Természetesen ehhez nem elég mindig csak feltölteni egy random videót – az influenszerség ugyanolyan komoly munka, mint más vállalkozás, csak itt a termék, márka maga az ember. Stratégia, üzleti terv, ötletek nélkül a TikTokon se viheti sokra senki – teszi hozzá a Pénzcentrum.

Legnépszerűbb cikkeink