Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ungár Pétert vádolja a Jobbik bomlasztásával a párt belső körlevele

Létrehozva:

Nem akarnak összeesküvés-elméleteket gyártani, de Ungár Péter bomlasztja a Jobbikot – ez áll abban a körlevélben, amelyet a Jobbik küldött ki a tagjainak, egyebek között arra hivatkozva, hogy az Ungár érdekeltségébe tartozó lapok is írtak a Jobbikból a napokban történt kilépésekről. Megszereztük a levelet is.

„Háttérben zajló folyamatokról” és „bomlasztásról” ír a Jobbik saját tagságának kiküldött hírlevele, amely Ungár Péter LMP-s politikust sejti a Jobbikból történt kilépések mögött. Az LMP politikusa közösségi oldalán úgy reagált a levélre, hogy „a Jobbik vezetése, egy a saját tagságának írt levelében, arra jutott, hogy én és egyedül én tehetek a Jobbik belső problémáiról. Őszintén megtisztel, hogy Jakab Péter ekkora jelentőséget tulajdonít nekem, de mint ilyen fontos ember, azt javasolnám neki, hogy bízzon magában, és higgye el, hogy neki is lehet hatása arra pártelnökként, hogy mi történik a Jobbikal.”

A levél – bár hangsúlyozza, hogy nem szándéka konteókat gyártani – néhány állítását alátámasztó információt is közöl. Ezek szerint az Ungár érdekeltségébe tartozó lapok beszámoltak a Jobbik válságáról, Bukovics Martin az Azonnali főszerkesztője egy ízben biztosan közösen iszogatott Szávay Istvánnal, továbbá a pártból korábban kilépett Bencsik János és Ungár Péter videóinak feliratozása is kísértetiesen hasonló.

A Pesti Hírlap megkereste az érintetteket kívánnak-e reagálni a körlevélben megfogalmazott vádakra.
Bukovics Martin, az azonnali.hu főszerkesztője úgy reagált a körlevélre, hogy „Remélem jó nagy címlistára küldték ki és linkelték az Azonnalit, mert ez nagyon jó reklám nekünk.”

„Semmi közöm a Jobbik belső ügyeihez és rendkívül határozottan szeretném leszögezni, hogy semmilyen pártot vagy mozgalmat nem szervezek. Nem kívánom minősíteni se, hogy mi történik a Jobbikban, ahogy akkor sem minősítettem, amikor kiléptem a pártból” – válaszolt megkeresésünkre a levélben szintén megemlített Szávay István volt jobbikos politkus.

Ungár Péter lapunk megkeresésere annyit mondott, hogy „Azon túl, amit a Facebookra írtam annyit szeretnék mondani, hogy jelenleg Szombathelyen italozom, de szeretném leszögezni, hogy nem Bukovics Martin és Szávay Pista társaságában.”

Bencsik János úgy nyilatkozott, hogy „Volt pártom válságspirálból fakadó boszorkányüldözései annyira nevetségesek és méltatlanok, hogy kommentálni sem érdemes őket. Független képviselőként a továbbiakban is azoknak a nemzeti érzelmű ellenzéki szavazóknak a hangja kívánok lenni, akiket 2010-ben a Fidesz és 2020-ra a Jobbik is magára hagyott.”

A Jobbik körlevelét is sikerült megszerezni, teljes terjedelmében közöljük:

Kedves Tagtársak!

Mivel az elmúlt napokban sok dolog történt, ami miatt ide-oda kapkodhattátok a fejeteket és nekünk is csak arra volt időnk, hogy az aktuális döntéseket továbbítsuk felétek, most szeretnénk rávilágítani egy a háttérben zajló folyamatra, ami az elmúlt hónapok képviselői kilépéseire is választ ad majd számotokra.
Míg a pártvezetés, köztük Jakab Péter is többször elmondta, hogy feladatra szerződött és feltételeznénk, hogy frakciónk összes tagja számára a közös érdek és a közös cél a legfontosabb, adódtak, akiknek a saját céljai és ambíciói fontosabbak voltak, ezért nemcsak magára hagyták, de folyamatosan bomlasztják is közösségünket. Bár csalódottságunkat nem enyhíti, de nem a mi pártunk az egyetlen, ahol egyeseknek saját érdekei előbbre valóak mindennél. Ungár Péter ténykedését az LMP sem nézi jó szemmel.
De hogy jön a mi közösségünk ügyeihez Ungár Péter?
A NER-ideológus Schmidt Mária milliárdos fiát talán senkinek sem kell bemutatni, ám azt az összefonódást, ami közötte és Szávay Istvánék között kialakult, igen. Konteókat nem áll szándékunkban gyártani, így csak azokat az információkat osztjuk meg veletek, ami alátámasztható és egy kis utánajárással, akár magatok is meggyőződhettek róla.
Ungár Péter több médiafelülettel is rendelkezik. Köztük az azonnali.hu-val, ami az elmúlt napokban meglepően sok cikket hozott le a Jobbik bomlását, megszűnését vizionálva, pártunkat, annak tagjait és átalakulását ekézve, meglehetősen lenéző stílusban. Ugyanez a portál volt az, ami a tisztújítás körül folyamatosan támadta Jakab Pétert és kihangsúlyozta, hogy Szávay a rendíthetetlen jobboldali konzervatív személy, aki soha nem egyezkedne Gyurcsánnyal, miközben köztudott, hogy épp ő volt a budapesti ellenzéki tárgyalások résztvevője a Jobbik részéről. Azaz őt bízta meg Sneider Tamás és elnöksége, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az ellenzéki pártokkal. Az azonnali.hu főszerkesztője, Bukovics Martin pedig Szávay jó barátja. Azon az ominózus „zsidózós-nőverős” estén, ami miatt később Szávay mandátuma visszaadására kényszerült, közösen iszogattak egy belvárosi szórakozóhelyen.
Ungár Péter politikai és személyes befolyása alatt áll az a Jövő TV is, aminek élére a tisztújítás után a Szávay Istvánékat támogató, korábban a Jobbikban politizáló és az Alfahírnek író Nótin Tamás került. Varga-Damm Andrea éppen ezen a felületen jelentette be, hogy megszegi a Szent Korona előtt tett esküjét és nem adja vissza mandátumát az őt listáról bejuttató pártnak.
De Ungár nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is terjeszkedik. Fő bázisai Szombathely és Eger. Az Egri Ügyek és az ugytudjuk.hu mellett szentgotthárdi internetes újságban is tulajdonrészt szerzett. Helyi szervezeteinktől úgy tudjuk, hogy utóbbi kettőben felülreprezentált megjelenést ígért a 2022-es választások előtt az azóta a Jobbikból szintén mandátumát megtartva távozó Bana Tibor számára.
Mindezek mellett érdemes megnézni a szintén a tisztújítás után távozó Bencsik János elmúlt hónapokban közzétett Facebook-videóit és összevetni Ungár Péter videóival. A feliratozás, beállítás, szövegdobozok használata kísérteties hasonlóságokat mutatnak. Ráadásul Ungár legújabb beszélgetős műsorában úgy gondolta, hogy Bencsik János az a kiemelkedő közéleti szereplő, akivel elsőként kell leülnie megvitatni a jelenlegi politikai állapotokat.
Ezeket az embereket sajnos nem az erények és a politika valódi, emberi arca, a népképviselet sodorta össze, hanem az érdek és a bosszú.
Volt egy tisztújításunk, amin az alulmaradt felek annak ellenére, hogy a felfokozott hangulatot követően a Jobbik pártvezetésétől tiszta lapot kaptak és csak nagyon kevés személlyel alakult ki olyan bizalmi válság, hogy elváltak útjaik, nem nyugodtak bele abba, hogy a szervezet tagjaként tevékenykedjenek tovább a szebb jövőért. Mindenáron hatalmat akartak, amit miután közösségünk berkeiben nem tudtak megszerezni, egy milliárdos mellé soroltak be, aki már érzi 2%-on álló pártja vesztét, így annak megmentése helyett új irányba nézelődik.
A szélsőjobbra sodródott Fideszt csak egy konzervatív néppártnak van esélye megszorongatni, és bár pártunk már évek óta ezen az úton halad, úgy fest, most másoknak is szembeötlött a nyilvánvaló és nem akarják, hogy a Jobbik megerősödhessen ezen szerepben.
Járjunk nyitott szemmel, és ne hagyjuk kárba veszni hosszú évek munkáját egy milliárdos új kedvtelése miatt.

Legnépszerűbb cikkeink