Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az Emmi szerint nem volt ágykiürítés, a betegek mondták le a műtéteket

Létrehozva:

Szél Bernadett szerint 24 ezer 466 beteget küldtek haza a kórházi ágyak felszabadítása kapcsán, az Emmi válasza szerint nem volt ágykiürítés, a tervezhető beavatkozásokat a betegek mondták le.

41 százalékos volt a kórházi ágyak kihasználtsága áprilisban, ami azt jelenti, hogy három hónap alatt közel 25 ezer betegnek kellett elhagynia az intézményeket a kötelező ágyfelszabadítás miatt – mondta korábban Szél Bernadett a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő jelentése alapján. A független országgyűlési képviselő szerint „Ez valószínűleg egytől-egyig olyan embereket jelöl, akik valamilyen formán egészségügyi károsodást szenvedtek, mert vagy akut, vagy krónikus kezelést nem kaptak meg.”

Az ATV szembesítette az Emberi Erőforrások Minisztériumát a számokkal, a minisztérium válasza szerint „Szél Bernadett rosszul számolt, és még ennél is durvábban csúsztatott. Március 14-én 66 százalékos volt a foglalt ágyak aránya, március 30-án pedig 42 százalékos.

Nem volt ágykiürítés, a halasztható műtétek elmaradása, és a tervezhető beavatkozások betegek általi lemondása miatt csökkent április végére 38 százalékra a foglalt ágyak száma.

Senkit sem engedtek haza a kórházból, akinek az élete veszélybe került volna.”

Legnépszerűbb cikkeink