Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nem túl vastag az ellenzéki tárca, Gyurcsány adósságai pedig nőttek

Létrehozva:

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzéki politikusoknál túl nagy vagyongyarapodás nem volt.

Nincs újabb vagyoneleme Gyurcsány Ferencnek, a kötcsei 267 négyzetméteres lakóházat 2009, a pápai 50 négyzetméteres lakást 1995 óta birtokolja, előbbit felerészben. Ugyanakkor értékpapír-megtakarítása tavaly óta 89 millió forinttal nőtt, jelenleg 823 millió forint. Jelenleg bankhitele és értékpapír-fedezetű hitele 272 millió, és mindkettő jelentősen emelkedett a tavalyihoz képest, mintegy 66 millió forinttal.

Az ellenzéki politikusoknál Jakab Péter Jobbik-elnöknél változás a tavalyi vagyonnyilatkozatához képest, hogy van 4,1 millió forintnyi készpénze. Tartozásai 10,1 millióról 9,15 millió forintra csökkentek és továbbra is a nevén van egy 106 négyzetméteres miskolci ház fele.

Szél Bernadett 2020-ra 600 ezer forint értékű nyugdíjbiztosítást szerzett, egyébként továbbra is
tulajdonosa Pátyon egy 170 négyzetméteres háznak, valamint tulajdonrésze van Budakeszin egy 90 négyzetméteres házban. Havi százezer forintnyi bevétele van ingatlan bérbeadásából.

Az MSZP-s Molnár Zsolt a vagyonnyilatkozata alapján eladott egy Volkswagen Arteont, ám tulajdonosa lett egy 1500-as Zsigulinak. A bankszámláján lévő összeg a 2019-es 1,9 millióról 10 millió 800 ezerre gyarapodot. Egy II. kerületi pince mellett résztulajdonos több ingatlanban, így egy XIII. kerületi budapesti lakásban, valamint egy 119 négyzetméteres zamárdi lakásban.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek van 5,2 millió forintnyi adománya, amit civilektől kapott a „korrupció- és propagandaellenes tevékenység folytatására”.

Legnépszerűbb cikkeink