Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Titkos az oltási terv Magyarországon  

Létrehozva:

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő levelet írt Müller Cecíliának, hogy szeretné megkapni az oltási tervet.

A képviselő az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény értelmében tette az adatigénylést, ám nem sokra ment vele. A Nemzeti Népegységügyi Központ honlapján elérhető ugyan egy rövid kivonat, ebben például a pedagógusok beoltása nem szerepel. A tisztifőorvos azt válaszolta, a kivonat alapját képező dokumentum “a járvány kezelésére vonatkozó további jövőbeli döntések alapjául szolgál”, ezért nem szolgáltathatja ki azt.

A Pesti Hírlap korábban írt róla, hogy a Magyar Orvosi Kamara is elégedetlen, amiért szakmai szervezetként nem láthatják és véleményezhetik a dokumentumot. Szél Bernadett szerint a tisztifőorvos indoklása ellentmondásos, mivel nemrég pont ő nyilatkozta, hogy az oltási terven nem akarnak változtatni, az jelenlegi formájában lehetővé teszi az átgondolt vakcinációt.

“Mi az, hogy egy világjárvány kellős közepén egy ország oltási terve titkos?

Jelenleg Magyarországon az oltás egy összecsapott féloldalas kivonat alapján történik, amiből még a pedagógusokat is kihagyták. A környező országok közül mindnek van nemzeti oltási terve, nyilvánosan elérhető bárki számára Szlovákiában, Ausztriában, Csehországban, Romániában, de Lengyelországban is” – írja a képviselő.

Legnépszerűbb cikkeink