Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Pár napos cég nyert 8 milliárdot hotelépítésre az év elején

Létrehozva:

A hotelfejlesztésre kiírt pályázatot 3 hónap helyett 3 hét után lezárták a nagy számú jelentkező miatt, később mégis felemelték az elnyerhető összeget 20-ról 83 milliárd forintra.

Karácsony előtt pár nappal alapította meg élete első cégét Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosa, és pár nap múlva el is nyert egy tenderen 8 milliárd forintot, mindenféle előzetes tapasztalat és cégtörténet nélkül írja a G7. Sáfrány egy olyan pályázaton indult, amelyen nagy kapacitású szállodák igényelhettek több milliárd forintot. A 31 éves volt focista gyors volt, január elején leadta a jelentkezését a pályázatra friss cége nevében, és milyen jól tette – január 7-én felfüggesztették a jelentkezők nagy számára hivatkozva a pályázást az amúgy március 31-ig tartó pályázati határidő tehát eléggé lerövidült.

Három hétig lehetett tehát jelentkezni három hónap helyett.

Sáfrány cége nyolcmilliárd forintot nyert három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotelt is fel kell építenie, úgy, hogy a cégről nincs információ a neten, weboldala sincs, elérhetősége Sáfrány gmail-es címe.

Sáfrány jó viszonyban van Szijj László Duna Aszfalt-tulajjal, akinek a cége, mint megírtuk, rekordbevételt és rekordprofitot tudott felmutatni – Sáfrány az ő egyik hotelének ügyvezetője lett korábban.

A G7 megjegyzi, ezen a tenderen csupa kormányhoz kötődő üzletember nyert, és olyan cégek nyertek milliárdokat, amelyekben nem volt korábban jelentős tevékenység.

Később a 20 milliárdos pályázati keretet felemelték 83 milliárdra, holott épp a túljelentkezés miatt zárták le a pályázatot január elején. A 83 milliárdhoz képest egymilliárdos segélyalap létrehozását ajánlotta a Magyar Turisztikai Ügynökség a turizmusban dolgozók megsegítésére, de a G7 nem talált arról információt, hogy ez az alap létre is jött volna.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink