Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ungár Péter: „ami a Karmelitánál történt, csak árt a pedagógusoknak”

Létrehozva:

Éles kritikával illette az LMP társelnöke a hétfői ellenzéki tüntetést, szerinte a tanárok ügyének az ellenzéki magamutogatás nem használ, hanem árt.

Éles kritikával illette az ellenzéki képviselők szerepét a hétfői tüntetésen Ungár Péter, az LMP társelnöke. Facebook-bejegyzésében Ungár úgy fogalmazott, a célok ugyan helyesek, hiszen „kevés élő magyar ember tudná vitatni azt, hogy a pedagógusok bérhelyzete tragikus. Az Orbán-kormány tudatos politikája, hogy az államnak dolgozó munkavállalókat megélhetésében és jogaiban sanyargassa, igaz ez a pedagógusokra, a szociális szektorban dolgozókra, az egészségügyi szakdolgozókra vagy a rendvédelmi dolgozókra.”

Viszont a képviselő szerint: „ami tegnap a Karmelitánál történt csak árt a pedagógusoknak”.

„Persze lehet azt a kényelmes álláspontot képviselni, hogy mi mindent jól csinálunk, csak a propaganda elferdíti a csodás teljesítményünket, de a számok nem ezt mutatják: a legutóbbi országgyűlési választáson ugyanis már azt is elértük, hogy olyanok fordultak el tőlünk hatalmas számban, akik nem a propagandából tájékozódnak” – tette még hozzá.

Ezek után azt a kérdést is feltette, hogyan és miképp szolgálja a tegnapi tüntetés azt, hogy akár egyetlen célját is elérhe a tanárok mozgalma, ami a státusztörvény visszavonását szeretné. „A tegnapi demonstrációnak mi köze volt a pedagógusokhoz? Milyen, az öncélon túlmutató üzenete volt? Milyen öncélon túlmutató üzenete volt egy végzős gimnazista lány fiatal korából adódó önreflexió hiányát felhasználni arra, hogy menő forradalmárnak tűnjünk?” – fogalmazott Ungár. Bejegyzését úgy zárta, így szerinte „nem fog menni” a tanárok ügyének képviselete, a képviselő feladata ugyanis az, hogy megtalálja és felmutassa a béremeléshez és rendes munkakörülményekhez szükséges forrásokat, nem pedig az, hogy tüntetéseket vezessen.

Mint arról itt is írtunk, hétfőn délután, miután a meghirdetett tüntetés résztvevőinek egy része a Karmelita kolostor elé, a Budai Várba vonult, többek közöttt Hajnal Miklós, Gelencsér Ferenc. Komjáthi Imre, Hadházy Ákos, Lőcsei Lajos  és Jámbor András ellenzéki képviselők vezetésével, Hadházy elmúlt hetekben többször bemutatott akciójához hasonlóan, most is a kordonkerítés elbontásába kezdtek. Akciójukhoz számos demonstráló is csatlakozott, de a rendőrség estefelé már könnygázsprayt is bevetett ellenük.

A TASZ a tüntetés során tanúsított rendőri fellépést aránytalannak nevezte.

(Kiemelt kép: Budapest, 2020. augusztus 3. Ungár Péter LMP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. Körülötte frakciótársai, Csárdi Antal, Demeter Márta és Schmuck Erzsébet. MTI/Kovács Tamás)

Legnépszerűbb cikkeink