Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ungár Péter még mindig keresi a jelöltjét Budapest vezetésére

Létrehozva:

Az LMP meg kívánja mutatni, hogy van másik politikai ajánlat Budapest irányítására, ehhez olyan jelöltet keres, akiről nem a párthovatartozása „ugrik be” az embereknek – erről is beszélt Ungár Péter az LMP Budapest kongresszusán szombaton.

Az online közvetített rendezvényen Ungár Péter kiemelte: olyan jelöltet keresnek, aki Budapestre kér felhatalmazást, aki annak a hatvan százaléknak az érdekét képviseli, akik a közösségi közlekedést használják és képes egy ciklusnál tovább gondolkodni. Aki a közösségi közlekedést bővíteni és nem ritkítani akarja, aki tudja, minden fejlesztés, ami „zöld”, az jó.

Budapestnek nem felhőkarcolókra és luxuslakásokra van szüksége, hanem parkokra és szociális bérlakásokra, „és ebben nincs alku” – jelentette ki. Hozzátette: nem fognak olyan főpolgármester-jelöltet támogatni, akinek nincs tartalmi állítása.

Úgy fogalmazott:

egyelőre nem nevez meg senkit, „mert nem a gombhoz varrják a kabátot”, és a „várakozásnak is megvan az öröme”.

Kitért arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester politikájában nem az számít, hogy mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozataként beállítani. Kijelentette: az, aki az önkormányzati választás előtt pár hónappal arról beszél, hogy milyen államformára van szükség Magyarországon és köztársaságpártinak hívja az ellenzéki kollégáit, az nem biztos, hogy városvezetésre készül, hanem talán arra, hogy 2026-ban újra megmérettesse magát.

A budapesti ellenzéki közös listáról szólva úgy fogalmazott: a tárgyalásokat „élő ember nem tudja követni”. A budapesti ellenzéki összefogásról azt mondta: mindenki el akarja játszani, hogy nagyon akarja, de valójában senki sem akarja, hogy sikerüljön.

Szerinte a „gyurcsányozások” és az „orbánozások” a gondolattalanságot fedik el, és ígéretet tett arra, hogy szakít mindezzel.

Úgy látta, a Fidesz oldalán káosz van a fővárosi politikában, a több mint 13 éve kormányzó párt senkit sem tud megnevezni a főváros irányítására. Ez azért van, mert nem lehet egyszerre a budapestieket is képviselni és minden politikai eszközt a budapestiek elleni politizálásra használni – vélekedett.

A többi ellenzéki pártot bírálva úgy fogalmazott: nem jelent megújulást az, ha az MTVA-székházban való alvást kordonbontásra cserélik, vagy mint a Momentum, néha rádöbbennek arra, hogy Gyurcsány Ferenc mondta az őszödi beszédet.

Kiemelte: őszinteségre van szükség, sokkal nagyobb út áll előttük, mint amit eddig meghaladtak, s lehet, hogy követnek el hibákat, de amit csinálnak, az legalább valamilyen, és ez ma Magyarországon nem kevés.

(Fotó: Ungár Péter, Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink