Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

14 éve hangzott el az őszödi beszéd, és ezt a Mediaworks is erősen tudatja olvasóival

Létrehozva:

A központi szerkesztésű weboldalak szokásosan egységes vizuális és tematikus arculattal a böszmeség felé fordulva tájékoztatják olvasóikat.

14 évvel ezelőtt ezen a napon mondta el hírhedt beszédét az MSZP frakciója előtt a balatonőszödi kormányüdülőben a megnyert választások után egy hónappal Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A lelkesítőnek szánt beszéd máig tisztázatlan körülmények közt a napvilágra került, és óriási felháborodást keltett, egyrészt azért, mert elhangzottak benne trágár kifejezések, másrészt mert Gyurcsány kijelentette, hogy az előző ciklus végén hazudtak és nem csináltak semmit. A beszédet követte az MTV székházának ostroma, október 23-án pedig a kormányellenes tüntetésekre és tiltakozásokra több esetben túlzott és brutális rendőri válasz érkezett.

A kormányközeli médiaholding KESMA-zászlóshajó Mediaworks nem bízza a véletlenre az évforduló dokumentálását: a központi szerkesztésű megyei napilapok internetes változatainak címoldalai ma délelőtt így festettek:

A Mediaworks új vezérigazgatója, a washingtoni nagyköveti székből hazatért Szabó László kinevezése után azt mondta, „Nagyon fontos feladat lesz a hírfogyasztók megismerése annak érdekében, hogy jobban ki tudjuk elégíteni az igényeiket”, és hogy „azt az értékrendet, amelyet az alapítvány a magáénak tud, vagyis a konzervatív, polgári, keresztény értékrendet, jól tudjuk képviselni”.

Legnépszerűbb cikkeink