Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kisebb rendőrhadsereg csapott le tegnap hajnalban egy Pest megyei droghálózatra – videó

Létrehozva:

42 rendőr 14 szolgálati autóval és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével 7 helyszínen végzett bevetést.

Több hónapig tartó felderítő munka előzte meg a Gödöllői Rendőrkapitányság által koordinált, 11 ember – a terjesztéssel gyanúsítható férfi, valamint vevőkörének 10 tagja – előállításával végződött akciót. A rendőrök végül május 20-án, a hajnali órákban rajtaütöttek egy 48 éves férfin, és felszámolták egy új pszichoaktív szerrel Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben működő hálózatát – írja a police.hu.

A gyanú szerint Sz. József a „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta.

Akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi férfi bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik, a bűnös üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.

Áloműző rendőrök

Negyvenkét rendőr 14 szolgálati autóval és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csapott le 7 helyszínen Pest megyében.

A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja. A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.

Sz. József a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

Legnépszerűbb cikkeink