Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az érettségi után is marad a normál menetrend a fővárosban

Létrehozva:

A teljes kapacitást biztosító normál menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok az érettségi után is – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A kijárási korlátozások idején érvényes tanszüneti menetrendet az érettségi időszakra váltotta fel a normál menetrend május elején, hétfőtől azonban a kormány feloldotta a korlátozást. így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) továbbra is a legsűrűbb, teljes kapacitást biztosító, tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indítja a járataikat.

A várakozások szerint a döntés következtében növekedni fog a közösségi közlekedést használó utasok száma, hiszen a fővárosi cégeknél lassan visszavonhatják a home office munkavégzés lehetőségét, kinyit számos üzlet, vendéglátóhely, és az időjárás miatt is egyre többen lesznek a szabadban.

A BKK közleménye hangsúlyozta, hogy a kijárási korlátozás feloldásával a biztonságos utazás szabályai nem változtak: továbbra is csak maszkban vagy kendővel, illetve sállal az orrot és a szájat eltakarva lehet felszállni a közösségi közlekedési járatokra. A maszkviselés a megállóhelyeken is kötelező.

Egyelőre még nem változik a fővárosi autóbuszok, trolibuszok felszállási rendje sem: a járművezetők védelme érdekében ezeken a járműveken továbbra sem nyitják az első ajtót, csak a második, harmadik (továbbá csuklós buszok esetében a negyedik) ajtónál lehet felszállni, emellett a kordonozás is megmarad. A fővárosi járműveket továbbra is sűrűn, napi rendszerességgel fertőtlenítik. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink