Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Madzsongozásba bukott bele a tokiói főügyész

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

A koronavírus-járvány miatti korlátozások és a távolságtartási szabály ellenére többször is újságírókkal madzsongozott pénzben. Kiderült, lemondott.

A Sukan Bunsun című hetilap arról számolt be, hogy Kurokava Hiromu két lap három munkatársával játszott pénzben május 1-jén és 13-án, miközben az országban rendkívüli állapot van érvényben a koronavírus-járvány miatt, és az embereket a kormány arra kéri, hogy tartsák be a társadalmi távolságtartás szabályait – írja az MTI.

A lemondás újabb csapás Abe Sindzó kormányfő számára, aki 2012-es újabb hivatalba lépése óta már több botrányt is átvészelt.

Kurokava Hiromu abban is érintett, hogy a kormány kezdeményezte az ügyészek nyugdíjkorhatárának megemelését, ami a kabinet bírálói szerint alááshatja az igazságszolgáltatás függetlenségét. A héten végül a kormány ezt a kérdést a következő parlamenti ülésszakra halasztotta.

A távozó főügyész a fentiek ellenére eddig a posztján maradhatott, pedig ráadásul idén betöltötte a 63. életévét, és ezzel elérte a jelenleg érvényes nyugdíjkorhatárt.

Legnépszerűbb cikkeink