Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lemondott a Péterfy Sándor Kórház főigazgatója

Létrehozva:

Beadta felmondását a Péterfy Kórház főigazgatója, akinek vezetési stílusát a kórház főorvosi kara elfogadhatatlannak tartja, és erről az Országos Kórházi Főigazgatóságot is értesítették.

Dr. Tóth László főigazgató vezetői megbízása saját kérésére megszűnt – erősítette meg a hírt a 24.hu-nak az OKFŐ. Arra azonban nem kaptak választ, hogy miért mondott le a főigazgató vagy hogy ki lesz az utóda.

Pár hete a Népszava írta meg, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház főorvosi kara elfogadhatatlannak tartja Tóth László vezetési stílusát. Forrásaik szerint a főigazgató többek között fehérgalléros bűnözőknek nevezte az orvosokat. Mások szerint „agresszív fellépésével rendre megfélemlítette vezetőtársait, majd egy-egy ilyen konkrét ügy után, volt, hogy másnap bocsánatot kért, de aztán kezdődött elölről minden.” A lap szerint több szerződés munkaviszonyban álló orvos fizetést sem kapott, emiatt többen távoztak az intézménytől és kevesebb műtétet tudtak végrehajtani.

Május 25-én rendkívüli főorvosi értekezletet tartottak, többen elmondták tapasztalataikat az új főigazgató számára, valamint bizalmi szavazásra is sort került: 22-en Tóth László ellen voksoltak, hatan mellette.

A Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet (DPC) vizsgálatot folytatott az ügyben.

Tóth március elsején váltotta az intézmény élén a nyugdíjba vonulása miatt távozó Sásdi Antalt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:MTI/Máthé Zoltán.)

Legnépszerűbb cikkeink