Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nyolcvanezer kereskedőt érint a ma életbe lépett enyhítés

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Andrea Pattaro/AFP

Mivel a mai naptól minden üzlet kinyithat, az év másik felére visszaerősödhet a piac – írja a Magyar Nemzet.

A kijárási korlátozások megszűnésével hétfőtől az összes üzlet a korábban megszokott időben lehet nyitva. Ezzel az intézkedéssel közel nyolcvanezer kereskedő lélegezhet fel, akiknek eddig zárva kellett tartaniuk, vagy csak az eredetinél rövidebb ideig lehettek nyitva.

Ugyanakkor az egészségügyi óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani – figyelmeztet az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György. Ezután is csak maszkban és a másfél méteres távolság betartásával lehet az üzlethelyiségekben tartózkodni, valamint megmarad a 65 felettiek idősávja is.

Az eddig is nyitva tartó élelmiszer- és a napi fogyasztási cikkek üzletek, drogériák, a patikák és benzinkutak után most

újra kinyithatnak azok a boltok, melyek nem alapvető árucikkeket, vagy nem a munkavégzéshez szükséges termékeket árusítanak.

Tehát mától ismét eredeti nyitvatartási időben mehetünk többek közt könyvesboltba, játékboltba, ruházati és cipőüzletbe, sportszer-kereskedésbe, ékszert vagy mobiltelefont kínáló egységbe, újságoshoz, virágoshoz, piacokra és trafikokba.

Vámos kihangsúlyozta, hogy az újranyitás pénzbe is kerül a kereskedőknek, hiszen frissíteni kell az árukészletet, rendezni a munkaidő-beosztást, leltározni, takarítani. Ez azt jelenti, hogy bizonyos üzletek nem biztos, hogy már hétfőn, azonnal ki fognak nyitni. Ezzel a lépéssel viszont az év második felére, a mostani mélyrepülés után, visszaerősödhet a piac.

Legnépszerűbb cikkeink