Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Felvásárolná az állam a Lovardát, de nem árulják el, mi lesz a sorsa

Létrehozva:

Fotó: Google Maps

A Magyar Közlöny 72. számában jelent meg a határozat, miszerint több, állami támogatás alá eső színház ingatlanjait is felvásárolná az állam.

A Tháliát és a Lovardát veszi meg az állam

Mint az korábban megírtuk, a Thália Színház állami tulajdonú és fenntartású intézmény lesz, a húsvéti hosszú hétvége előtt pedig arról döntöttek, hogy azokat az ingatlanokat, amelyekben a Thália Színház Nonprofit Kft. működik, és jelenleg a Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában van, az állam felvásárolja, és a Thália számára bocsájtja vagyonkezelés céljából.

Ugyancsak ez a cél a szintén önkormányzati tulajdonban lévő, a Fővárosi Nagycirkusz mellett található területtel, melyet a Közlöny „Lovardaként” nevez meg. Ez az Állatkerti körút 14–16. szám alatti területet és az ezzel határos délkeleti területrészét foglalja magában. Ez is állami tulajdonba kerülne, és a Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. kapná meg vagyonkezelés céljából.

Akik feje fölött megy az adás-vétel, nem illetékesek

Lapunk megpróbálta kideríteni, hogy a főváros és az állam között létrejött színházi megállapodáson felül pontosan mi a cél a felvásárlással, ezért megkereste Thália Színházat és a Fővárosi Nagycirkuszt is, ám mindkét helyről azt a választ kaptuk, hogy nem illetékesek a kérdésben.

Múlt hét pénteken, a vonatkozó Magyar Közlöny megjelenésnek napján az Emberi Erőforrások Minisztériumához is kérdésekkel fordultunk, de mindeddig nem kaptunk választ.

Amint kapunk információt az Emmitől, frissítjük cikkünket.

Legnépszerűbb cikkeink