Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Trump nem ad több pénzt a WHO-nak, mert szerinte túl Kína-barát

Létrehozva:

Az amerikai elnök szerint az ENSZ Egészségügyi Világszervezete nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.

Donald Trump úgy véli, az Egyesült Államoknak kötelessége elszámoltatni a világszervezetet a járvány ügyében tett lépései miatt. „A WHO elősegítette Kína félrevezető tájékoztatását a vírusról” – mondta az elnök az MTI szerint. Hozzátette: az amerikai kormányzat átfogó vizsgálatot folytat arról, hogyan kezelte a WHO a világjárványt. „Mélyen aggódunk, vajon az Egyesült Államok nagylelkűségét a lehető legjobban kamatoztatták-e” – hangoztatta.

Az Egyesült Államok évi 400-500 millió dollárral járult hozzá eddig a szervezet működéséhez, míg Kína körülbelül 40 millió dollárt, vagy – ahogy fogalmazott –, „még kevesebbet” fizet a WHO költségvetésébe.

Trump szerint ha a világszervezet rendesen végezte volna a dolgát és idejekorán egészségügyi szakembereket küldött volna Kínába, akkor a koronavírus-járvány féken tartható lett volna már a járvány kirobbanásának helyszínén. „A WHO kudarcot vallott alapvető feladatának teljesítésében, és ezért felelősséggel tartozik” – mondta végül, majd kissé érthetetlen módon kijelentette, hogy az Egyesült Államok továbbra is elkötelezi magát a WHO mellett.

Legnépszerűbb cikkeink