Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

12 magyar halálos áldozata volt kedden a koronavírusnak – napi jelentés

Létrehozva:

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma, és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A minden reggel nyilvánosságra hozott koronavírus-jelentés külön kitért a Pesti úti idős otthonra, ahol a fertőzöttek száma 212-re, az elhunytaké 13-ra nőtt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Legnépszerűbb cikkeink