Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kiderült, Julian Assange Wikileaks-alapítónak két gyereke született titokban

Létrehozva:

Flickr

Mindez akkor, mikor az ecuadori nagykövetségen rostkolt. Erről a gyermeke édesanyja, Stella Morris mesélt vasárnap a The Mailnek.

Morris öt éve van Assange-dzsel, akit tavaly vittek el Londonból, az ecuadori nagykövetségről, ahol 2012-ben keresett menedéket, és ahol titokban tartott kapcsolatot a két kisgyerekével, a hároméves Gabrielel és az egyéves Maxszel – írja a BBC. Assange azért menekült a nagykövetségre, hogy elkerülje a kiadatást az USA-nak, ahol kémkedéssel vádolják. A szivárogtató Wikileaks oldal ugyanis Amerikának dolgozó személyeket leplezett le szerte a világon.

Stella Morris ügyvéd, és mindennap meglátogatta Assange-et a követségen. Szerelmük 2015-ben kezdődött, és két évvel később eljegyezték egymást. Bár többen is azt mondták, őrültség így családot alapítani, ők mégis boldogok voltak, mondja a nő. Az apa a két gyerek születését is végigkísérte, persze, ezt is csak videóhíváson keresztül.

A 48 éves Assange-t most a londoni Belmarsh börtönben tartják fogva, ahol a koronavírus-járvány terjedése miatt jelentős veszélynek van kitéve. Morris nagyon aggódik, hogy párja nem éli túl az eredetileg 50 hetes, majd – mivel megszegte az óvadékfeltételeket – nemrég meghosszabbított elzárást.

Legnépszerűbb cikkeink