Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Valaki megölte a világhírű gödöllői Farkasember két szelíd szarvasát

Létrehozva:

Hétfőn valaki betört világhírű állatmentő és idomár birtokára és lelőtte a család két szelíd szarvasát, köztük Ödönt. A Discovery Channel-es tévésorozat miatt Farkasember néven is ismert Horkai Zoltánék nyomravezetői díjat is ajánlottak fel.

Horkai rengeteg mentett állattal él együtt, és évtizedek óta a nemzetközi filmvilág egyik legmenőbb idomárjának számít, a farkasai, medvéi és szarvasai jó pár hollywoodi és más produkcióban feltűntek – írja a 444.  Évtizedek óta akciófilmekben, természetfilmekben szerepeltek Horkai vadállatai.

„Ödön a legkedvesebb legaranyosabb szarvas volt a világon, egy filmsztár volt!”

Feltehetőleg hangtompítós puskával végezték két szelíd szarvasbikával, köztük a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert, Ödön nevű szarvassal is – írja a Blikk.

„Vasárnap reggel épp vendégek jöttek hozzám, amikor az állatgondozóm lélekszakadva jött, hogy a befogókapunál Góliát úgy fekszik, mint aki meghalt. Rohantam a helyszínre, ahol Góliát kiterítve feküdt. Jól látszott a mellkasán a lövés nyoma. A vérnyomok alapján elindultam, kiderült, hogy a találat után nem rogyott azonnal össze, körbeszaladt, majd az egyik befogó kapunál kidőlt. Lelőtték a társát, Sanyit is, az ő tetemét nem találtuk meg. Legalább négy ember kellett ahhoz, hogy a 150 kilós szarvasbikát feltegyék a terepjárójukra, amelynek a keréknyoma a kapunál árulkodik” – nyilatkozta Horkai Zoltán, aki szerint hangtompítós fegyverrel ölhették meg az állatait, különben párjával felriadtak volna a zajra. Ödönt hàtra hagyták mert sokat szenvedve szaladt a gyilkosai elől, próbált elbújni.

A szarvashús kilójáért 7 ezer forintot fizetnek

Az ACNews szerint legalább 4 orvvadász törthetett be Horkaiékhoz.Horkai párja szintén a Facebook-oldalán számolt be a történtekről, posztjában arról írt, hogy az állatokat feltehetőleg a húsuk miatt elölhették meg. Az egyik szarvas, Sanyi esetében, akit elvittek, körülbelül 70 kilót húst lehetne kinyerni, így akár több százezer forintot is kaphatnának érte. Horkaiék szerint azonban nekik „nem ehető a húsuk”. Ezek a szarvasok olyan vakcinával lettek beoltva, amitől alkalmatlanná vált a húsuk a fogyasztásra. Aki pörköltet készít belőle, az bele is halhat, jobb esetben súlyosan megbetegszik”– nyilatkozta a Farkasember ACNewsnak.

Az ügyben a 444 tudomása szerint feljelentést is tettek. Horkaiék nyomravezetői díjat ajánlottak fel, az állatszakértő partnere pedig azt írta ki a Facebookra, hogy „Te Gyilkos! Megtalálunk …nem nyugszom …”

(Kiemelt képünkön az egyik világhírű szarvas, akivel orvvadászok végeztek. Fotó: Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink