Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újabb részletek derültek ki az oktalan gödöllői szarvasmészárlásról

Létrehozva:

Újabb részletek derültek ki arról, hogyan mészárolták le Horkai Zoltán két világhírű, szelíd szarvasát.

Mint arról korábban beszámoltunk: valaki megölte Horkai Zoltán, a világhírű gödöllői Farkasember két szelíd szarvasát, köztük Ödönt. Most újabb részletek derültek ki arról, hogyan múlt ki a két szarvas.

„Itthon voltunk, de semmit sem hallottunk. Hangtompítós puskát használhattak a rapsicok, ezeknél pár méterről sem hallatszik a lövés” – nyilatkozta Horkai a 444.hu-nak. A férfi és családjának telkére hétfőről keddre virradóra hatoltak be ismeretlenek, akik az egyik szarvasbikáját, Ödönt lelőtték és otthagyták, míg a másik testét magukkal vitték.

„Olyan szarvasokról van szó, akik szelídek, kedvelik az embereket, ezért valószínűleg maguktól mentek oda a lelövőikhez”

– mondta a szomorú Horkai.

A róla szóló Discovery Channel-sorozat miatt Farkasemberként is ismert férfi és családja tavalyig százas nagyságrendű különféle nagy emlősállattal – szarvasokkal, medvékkel, farkasokkal, vaddisznókkal – élt együtt egy gödöllői birtokon. Horkai tavaly nyáron agyvérzést kapott, ezért az állatok egy részét mostanra el kellett adniuk. Bár mint elmesélte, 17 farkasa és 2 medvéje azért megmaradt. A mára virradóra lelőtt két szelíd példány viszont a két utolsó szarvasuk volt, ők is többször szerepeltek filmekben.

Horkai elmesélte, hogy semmit sem vettek észre a sötétben lebonyolított akcióból. A szarvaskarám a házuktól látótávolságban, úgy 150 méterre található, a tettesek valószínűleg hangtompítós fegyverrel dolgozhattak, és Horkai azt sem zárta ki, hogy éjjellátót is használtak. Horkai többször is visszatért arra, hogy a szarvasaik húsa nem fogyasztható, nyersen pedig – tatárbifsztekként vagy kutyáknak adva – akár halálos mérgezést is okozhat. Ez azért van, mert „filmes szarvasokról” van szó, akik emiatt speciális féregtelenítő oltásokat kaptak. Így olyan anyagok vannak a szervezetükben, amik egy normál szarvas húsában nem találhatók meg. Horkai óva intette a környékbelieket, hogy ha a napokban feketén vásárolnak szarvashúst, akkor egyenek belőle.

Frissítés: megkerült az elraboltnak hitt szarvas

Az imént találtunk rá az elraboltnak gondolt szarvasra. Kimenekült az erdőbe, amikor társa a haláltusáját vívta… nagyon örülünk, hogy legalabb ő életben maradt és próbáljuk hazahozni, de nagyon ijedt és sokkos az állapota

– jelent meg a poszt frissítésében Horkai oldalán.

</p>

(Kiemelt képünkön az egyik világhírű szarvas, akivel orvvadászok végeztek. Fotó: Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink