Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Portik Tamás fia kávét öntött a bíró arcába a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán

Létrehozva:

Botránnyal indult a Fenyő-gyilkosság tárgyalása. Portik Tamás fia ugyanis kávét öntött a bíró arcába a folyosón.

Nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt – írja az Index. A lap beszámolója szerint tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta a fiatal férfi.

Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, Portik fia egy pohár kávét öntött a bíró arcába.

Végül egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit. Először a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálata érkezett a helyszínre, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést. Végül nagyjából fél tucat rendőr kísérte át Portik fiát a rendőrségre, és tanúk vitték át Portik volt anyósát is.

A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.

Még mielőtt elkezdődhetett volna a tárgyalás, a szinte folyamatosan ügyvédet váltó Portik Tamás ismételten kifogást emelt a védője személye ellen. Vincze Tamás ügyvédről úgy gondolja, hogy komoly érdekellentét van közöttük, korábban viszont Vincze hónapokon át képviselte az ügy tárgyalása alatt. Póta Péter tájékoztatása szerint ugyanezt mondta neki Portik fia is, amikor a fiatal arcon öntötte a kávéval, amiből a szemébe is került. Portik erre úgy reagált, hogy szerinte a bíró elfogult, ezért nem vezetheti többet a tárgyalást. Állítja, hogy a korábbi kirendelt védője megfenyegette, ezért őt is feljelentette a rendőrségnél.

Póta Péter reagált, röviden kifejtette, hogy nem tartja magát elfogultnak. Majd az ügyészség képviselője jelezte, hogy Portik Tamás már egy éve visszaél az ügyvédi meghatalmazásokkal. Az ügyészség véleménye szerint Portik folyamatosan késlelteti a határozathozatalt, és a viselkedése vélhetően a jövőben sem fog változni. Vincze Tamás ügyvéd szerint nem lehetséges, hogy folyamatosan képviselje Portik Tamást, olyan nagy a bizalomvesztés kettejük között, de az ügyvédi titoktartás miatt ennél többet nem mondhat. Végül kérte a kirendelése alóli felmentését Póta Péter bírótól.

Egy rövid szünet után Póta Péter közölte: elutasítja Vincze Tamás indítványát, hogy mentsék fel Portik Tamás képviselése alól. A hosszas indoklás után hozzátette, hogy van helye a fellebbezésnek a döntéssel szemben. Ezzel a lehetőséggel Vincze Tamás és Portik Tamás is élt, majd Vincze közölte, hogy biztosan nem kezdi meg a védői beszédet.

(Kiemelt képünk: police.hu)

Legnépszerűbb cikkeink