Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Diákok és tanárok takarítanak már hónapok óta egy gödöllői középiskolában

Létrehozva:

Tavaly decemberben felmondta a szerződését egy gödöllői középiskolát takarító cég, mert kevesellték a pénzt, amit az iskola fenntartója, a Váci Szakképzési Centrum ajánlott az elvégzett munkáért. Azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás, a napi takarítást a diákok és a tanárok végzik el. A vécéket azonban a diákok elmondása szerint senki sem tartja tisztán.

Az RTL információi szerint a gödöllői középiskolában takarítást végző cég felmondta a szerződést, azóta csak alkalmanként van szakszerű takarítás. Reggel és az órák után az osztálytermeket a diákok, a folyosókat a tanárok takarítják. A diákok azonban arról számoltak be, hogy a mosdókat senki nem takarítja, a férfi WC padlója például olyan piszkos, mintha az udvaron lenne. De nem csak ezért vonakodnak használni.

Egy diák elmondása alapján már két-három hónapja úgy kezdődik náluk egy tanítási nap, hogy összetakarítanak a teremben, söpörnek, kidobják a szemetet, amit a másik osztály hagyott ott. Több diák is azt mondta, hogy nem kötelező, de ajánlott részt venniük a takarításban.

A takarító cég azért mondott fel még tavaly december előtt, mert kevesellték a pénzt, amit az iskola fenntartója ajánlott fel. A tanárok egy darabig külön díjazás nélkül is takarítottak, de mostanra már megelégelték a plusz munkát. Az RTL úgy tudja, hogy több szülői is csak a szülői értekezleten tudta meg, hogy a diákok a tanárokkal közösen végzik a takarítást.

Az intézmény fenntartója, a Váci Szakképzési Centrum az RTL adásáig nem válaszolt a híradó megkeresésére.

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel az RTL Híradó gödöllői középiskoláról készült adásából. Forrás: RTL)

Legnépszerűbb cikkeink