Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ingyen utazhatnak a határon túli magyarok a MÁV járatain márciustól

Létrehozva:

2024 március elsejétől jelentős reformokat hajt végre a Magyar Állami Vasutak (MÁV). A magyar igazolványt használó határon túliak ingyen utazhatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk: Minden 14 év alatti és a 65 év feletti utas díjmentesen, minden a 14 és 25 év közötti utas pedig félárú jegy igénybevételével utazhat 2024 március elsejétől a MÁV járatain. A jövőben az oktatásban és egészségügyben dolgozóknak, illetve a közalkalmazottaknak korlátlan utazást biztosítanak 50 százalékos kedvezménnyel. A 90 százalékos kedvezménykategóriában utazóknak (például nagycsaládosok, fogyatékkal élők) pedig ingyenessé teszik a tömegközlekedést Magyarországon.

A vajdasági Szabad Magyar Szó rákérdezett a MÁV Sajtóosztályánál, hogy a tarifareformnak köszönhetően Magyar Igazolvánnyal és a Magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezőknak is korlátlan díjmentes utazásra lesz-e lehetősége a helyközi közösségi közlekedésben, eddig évi 4 utazást tett lehetővé Magyarországon belül, 90 százalékos kedvezménnyel.

A MÁV válasza szerint

nem csak ingyenessé válik az eddigi 90 százalékos kedvezmény, de korlátanul lehet majd igénybe venni.

A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Legnépszerűbb cikkeink