Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Május 1-jétől egyetlen bérlettel utazhatunk az egész országban

Létrehozva:

A MÁV–Volán-csoport által létrehozott új weboldal május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlet tanácsokkal segíti az utasok tájékoztatását és a megfelelő bérlettípus kiválasztását.

Elérhető a MÁV–Volán-csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását és a megfelelő bérlettípus kiválasztását. Több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között. Április utolsó hetében a MÁV mobilapplikációban elstartol az új, kedvező árú bérletkonstrukció értékesítése, írja a mavcsoport.hu.

A vármegye- és országbérlet bemutatására létrehozott külön honlap a tizenkilenc vármegye térképén ábrázolja az elérhető helyközi távolsági buszokat, valamint a vasúthálózatot. Ugyancsak térképen kereshetők ki az értékesítőhelyek, amelyek között külön jegypénztárakra és automatákra is lehet keresni.

A portál egyik hangsúlyos eleme, hogy több jellemző, gyakran igénybe vett útvonal jelenlegi bérletárait hasonlítja össze az új vármegyebérlet 9.450 forintos árával, így szemléltetve, hogy az új típusú bérlettel mennyit takaríthatnak meg az utasok havonta. Mindemellett a rendszeresen hosszabb távú, több megyét érintő utazásokat tervezők arra is választ kaphatnak, hogy a 18.900 forintba kerülő országbérlet mennyi spórolást jelenthet a korábbi díjtermékekkel szemben.

A mobileszközökre letölthető MÁVappban április utolsó hetétől elindul a vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése.

A MÁV–Volán-csoport arra biztatja utasait, hogy az orszagberlet.hu weboldalon böngésszék az információkat, hogy a MÁVappban, a pénztáraknál, automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá váljon számukra a bérletvásárlás.

(Kiemelt képünk forrása: MÁV Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink