Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Két fiút és egy lányt támadtak meg a Várban – lezárult a nyomozás

Létrehozva:

Befejeződött a nyomozás a Budai Vár területén februárban történt bántalmazás ügyében, az elkövetők a sértetteket vélt politikai nézeteik miatt ütötték meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrségi honlapon.

Azt írták, hogy 2023. február 11-én, 13 óra körül három 17-18 éves fiatal egy gyűlésre tartott, amikor az I. kerületben, a Várfok és az Ostrom utca sarkán „egy nagyobb csoportból kirohant két férfi, és rájuk támadt”.

Az egyik fiút és a lányt ököllel arcon ütötték, a lány el is esett, a szemüvege lerepült. A közelben tartózkodó rendőrök azonnal közbeléptek és megakadályozták a további bántalmazást, a sérülések nem igényeltek orvosi ellátást. Az egyik férfit a helyszínen elfogták, társának sikerült elmenekülnie, őt a rendőrök egy napon belül azonosították.

Mivel a beszerzett adatok alapján az elkövetők a sértetteket vélt politikai nézeteik miatt bántalmazták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályán az 53 éves Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei és a 30 éves Fejér vármegyei férfit közösség tagja elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A gyanúsítottak megtagadták a vallomást. A nyomozás lezárult, az ügy iratait megküldték az ügyészségnek – közölték a police.hu oldalon.

(Kiemelt képünk illusztráció: Budai vár lakásai házai 2021. 06. 03. Fotó Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink