Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Takács Boglárka történelmet írt Budapesten

Létrehozva:

A világbajnokságok történetében először állhatott magyar futó is rajthoz a 100 méteres női síkfutáson, így Takács Boglárka még akkor is történelmet írt, ha az elődöntőben végül nyolcadik helyen végzett.

Takács Boglárka 11.26 másodperces idővel elődöntős futamában a nyolcadik lett, így nem jutott döntőbe női 100 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap.

A világbajnokságok történetének első magyar női 100-as indulója a vasárnapi előfutamból 11.18 másodperces eredménnyel simán, futamharmadikként lépett az elődöntőbe, ott viszont már nem lehettek továbbjutási álmai. Az országos csúcstartó (11.14 mp) sprinter, többek között az aranyérem három favoritja közül kettővel, a ranglistavezető jamaicai Shericka Jacksonnal és az amerikai Sha’Carri Richardsonnal került egy futamba, s mezőny erejéről minden elmond, hogy a nyolcból hat sprinternek 11 mp-en belüli egyéni csúcsa volt.

A mezőny szélén, a kettes pályán futó Takács a rajtot nem kapta el rosszul, de a belső pályákon futók folyamatosan távolodtak tőle. Végül a célba szinte egyszerre érkezett meg a 11.25-t produkáló, hetedik spanyol Jael Bestuével, aki egy századdal volt jobb nála. A futamot Jackson nyerte 10.79-cel, azonos időt ért el a dél-afrikai Marie-Josee Ta Louval, Richardson pedig 10.84-gyel lett harmadik.

(Kiemelt kép: Takács Boglárka a női 100 méteres síkfutás elődöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Legnépszerűbb cikkeink