Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

2023-ban biztosan nem emelkedik a rezsicsökkentett gáz-, áram- és távhődíj

Létrehozva:

Idén nem fog emelkedni se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, valamint a rendszerhasználati díj sem.

Egész évben nem fog emelkedni se az áram, se a gáz, se a távhő rezsicsökkentett lakossági ára, és a rendszerhasználati díj se emelkedik idén – jelentette be az MVM energetikai konferenciájának nyitó előadásában Lantos Csaba – írta a Portfolio.

Az átlagfogyasztási korlát feletti lakossági piaci ár viszont várhatóan csak április 30-ig marad változatlan. Lantos emellett bejelentette, hogy a kormány 2028-ig három CCGT házerőművet fog megépíteni: egyet a Mátrai Erőmű mellett, kettőt pedig Tiszaújvárosban.

A konferencián ezeken kívül még elhangzott, hogy a drámai mértékű tavaly nyári energiaárak már mérséklődtek, de még mindig nagyon magasak az árak. Jó hírként lett elkönyvelve, hogy az enyhe hidegek miatt „ezt a telet már mindenféle gond nélkül megússzuk.”

Legfőbb célként azt tűzte ki a tárca, hogy diverzifikálja Magyarország energiaellátását, mert az ország importfüggősége 75% feletti, így ezért a fő politikának arra kell iráynulnia, hogy ezt csökkenjen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Lakossági földgázfogyasztást mérő óra egy családi házban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Legnépszerűbb cikkeink