Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Karácsony Gergely nyílt levelet írt Magyarország egyik leggazdagabb emberének

Létrehozva:

Karácsony Gergely Jellinek Dánielnek írt levelet Facebookon, amiben a csepeli munkásszálló bezárásáról írt.

„Felszólítom hát, mondjon le egy napi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek” – írta Karácsony Gergely Jellinek Dánielnek, az ország tizedik leggazdagabb emberének Facebookon.

A levél aprópója, hogy a Csepel Művek területén lévő, 300 férőhelyes munkásszállás lakóit hétfőn értesítették, hogy a drasztikusan emelkedő rezsiköltségek miatt a szállás bizonytalan időre bezár. A munkásszállás lakói egy az üzenőfalra kiragasztott üzenetből tudták meg, hogy október 15-én el kell költözniük. A munkásszálló pedig Jellinek Dániel tulajdonában van.

A főpolgármester kritizálta Jellinek magyarázatát a bezárásról, miszerint „ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni.” Ennek ellenére a főváros senkit nem rak utcára.

„Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat”

– zárta levelét Karácsony.

Legnépszerűbb cikkeink