Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lázár János világosan beszélt: Magyarországon fegyvergyárak fognak épülni

Létrehozva:

Lázár János szerint a Kárpátoktól délre a magyar lesz a vezető hatalom a régióban.

Lázár János az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) podcastcsatornáján, a Spakliban többek között arról is beszélt, a fegyvergyártás vagy a fegyvergyárak építése előtérbe kerül.

„Beszéljünk világosan, Magyarországon is fegyvergyárak fognak épülni. Fegyvergyártás lesz, repülőgép-, harcirepülőgép-gyártás lesz. A lengyelek 10 milliárdért vesznek fegyvereket, tehát egy építőiparos gondolkodhat úgy, hogy ipari csarnokot fogok építeni, csak most fegyvergyáraknak.”

Lázár János a Világgazdaság által közölt interjúban rövid geopolitikai kitekintést is tett. A háború óriási kockázat, ha eszkalálódik, netán európai uniós vagy NATO-tagország is belesodródik, az végzetes veszély a teljes magyar és az európai gazdaságnak, és jöhet még másfél, két nehéz év.

„A következő fél évben azt fogjuk nézni, hogy a háború merre billen. Sajnos én azt gondolom, hogy rosszabb irányba.”

A magyar történelemről szóló könyvekben majd arról szeretne olvasni, hogy Magyarország Orbán Viktor és a Fidesz kormányzásának eredményeképpen visszanyerte a regionális vezető szerepét a harmincas évekre.

Magyarország ennek a régiónak ezer éven keresztül a vezető hatalma volt a Kárpátoktól délre. Azt gondolom, a régió két részből áll: a Kárpátoktól északra a lengyelek, a Kárpátoktól délre pedig Magyarország és Budapest. Azt gondolom, hogy a 2030-as évekre a vezető-húzó szerepünket vissza tudjuk szerezni, ehhez jó úton haladtunk, erről az ambícióról nem lehet lemondani – mondta a miniszter.

(Kiemelt kép: Mezőhegyes, 2020. október 21. Lázár János, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője beszédet mond a Magyarok Kenyere program idei Békés megyei záró adományátadó rendezvényén Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. központjában 2020. október 21-én. MTI/Rosta Tibor)

Legnépszerűbb cikkeink