Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

2022-es MI iparági trendek

Létrehozva:

Tagadhatatlan, hogy a mesterséges intelligencia 2021-ben óriási fejlődésen ment keresztül és hamarosan alapvető fontosságúvá válik életükben.
A következők a legjelentősebb területek, amelyekre a mesterséges intelligencia 2022-ben hatást gyakorol hazánkban is:

Mezőgazdaság

A mezőgazdaság az egyik legbonyolultabb iparág, így mint minden más területen, az agrár szektorban is teret nyer a mesterséges intelligencia. Az Óbudai Egyetem és a Széchenyi István Egyetem közös projektje az az innovációs fejlesztés, amely a WREN mesterséges intelligencián alapuló döntéstámogatói rendszer létrehozásán dolgozik. A mezőgazdasági ágazatot átalakító legígéretesebb MI technológiák közé tartozik az automatikus gyomirtás valamint a terményosztályozás és válogatás.

Szórakoztatóipar

A szórakoztatóipar az MI innovációjának egyik fő mozgatórugója. Minden szektor arra törekszik, hogy tartani tudja a lépést a technológiai változásokkal, melyek közül a szerencsejáték a legnagyobb ütemben növekvő iparágak közé tartozik. Emberek millió játszanak online kaszinókban, nem meglepő tehát, hogy a legjobb kaszinó oldalak mesterséges intelligencia használata, valamint kiberbiztonsága rendkívül fejlett és megfelelnek a legmagasabb előírásoknak. Az 5G elterjedése szintén a szórakoztatóipar növekedéséhez vezet, hiszen lehetőség nyílik minőségi élő koncertek közvetítésére vagy magával ragadóbb videojáték-
élményekre és 360°-os képek létrehozására.

Egészségügy

Az egészségügyi ágazat tele van a mesterséges intelligencia alkalmazásainak lehetőségeivel. Az MI-eszközök hozzájárulnak a pontosabb diagnózisok meghatározásához, valamint segítik az egészségügyi szolgáltatókat az óriási mennyiségű beteg- és orvosadat kezelésében és feldolgozásában. Európában hazánkban használható először lakossági szinten az a szolgáltatás, amelyet az AIP Labs fejlesztett MI segítségével, ami egy fénykép alapján képes professzionális bőrgyógyászati diagnózist adni. (x)

Legnépszerűbb cikkeink