Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony Gergely szerint a mesterséges intelligencia okosabb a kormánynál

Létrehozva:

Karácsony Gergely: a mesterséges intelligencia okosabb a kormánynál

Ilyen, amikor a mesterséges intelligencia okosabb a kormánynál, mert tudja azt, amit mi, budapestiek is jól tudunk…, írja Karácsony Gergely vasárnai Facebook posztjában.

„Ki ámulva, ki hüledezve áll a legújabb technológiai újítás előtt, azelőtt a mesterséges intelligencia rendszer előtt, amely képes párbeszédes formában megválaszolni összetett kérdéseket is. Hogy ez a fejlesztés mit okoz a jövőre nézve, milyen hatást gyakorol az emberekre, talán még korai megmondani. Mindenesetre én is próbálgatom a ChatGPT-t, fölteszek neki időnként engem érdeklő kérdéseket, például ezt itt.”

Melyek a Budapest hosszú távú érdekeit legjobban szolgáló döntések?

Annyi azért ebből is leszűrhető: a mesterséges intelligencia Budapest ügyében nem használja a „lezárni”, „nem”, „soha” szavakat…, zárja sorait Karácsony Gergely.

(Karácsony Gergely kérdése és a ChatGpt válaszai. Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

A Wikipedia szócikke a ChatGPT-ről:

„A ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) az OpenAI mesterséges intelligencia (MI) kutató laboratórium által kifejlesztett chatbot, mely a felhasználókkal való folyamatos kommunikáció automatizálása során értelemező-modelleket használ, melyek segítségével a bevitt információkat azonnal interaktívan kezeli.

A ChatGPT 2022. november 30-án jelent meg prototípusként, és bemutatását követően rövid időn belül nagy érdeklődést váltott ki a tesztelés során generált részletes válaszaival és számos tudástartományt átfogó artikulált feleleteivel. Ugyanakkor a válaszokból kitűnő tényszerű pontosság terén előforduló hiányosságokat is szóvá tette több szakember.”

(Kiemelt képünk: Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

 

Legnépszerűbb cikkeink