Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb aranyak a kadett Eb-n

Létrehozva:

Bálint Álmos aranyat érő tusa után | Fotó: Kilian Agath / BizziTeam / Európai Vívó Szövetség

Három érmet – két aranyat és egy ezüstöt – nyertek a magyarok a kadett vívók újvidéki Európa-bajnokságának utolsó napján.

A Budaházy Ambrus, Bálint Álmos, Bagdány Albert, Horváth Keán összeállítású férfi tőrcsapat, Moldovát, Lengyelországot és Franciaországot felülmúlva jutott a döntőbe, ahol aztán Nagy-Britannia volt az ellenfél. Fiataljaink nem ijedtek meg, 45-42-re győztek, így az aranyérem az Európai Unióban maradt.

Női kardozóink szintén kitettek magukért, pedig nekik sem volt könnyű az útjuk: a Spiesz Anna, Domonkos Emese, Kovács Zsanett, Bognár Liza alkotta csapat, Spanyolországon és Franciaországon is átverekedte magát. A döntőben Románia sem tudott megálljt parancsolni a mieinknek, akik 45-37-es sikerükkel folytatták az „aranyesőt”.

A férfi párbajtőrözőknek nem sikerült a bravúr. A csapat Kó Ágoston, Horváth Ádám, Pelle Domonkos, Farkas Bulcsú összeállításban a görög, a török és az izraeli válogatottat is legyőzte, a döntőben azonban viszonylag simán 45-33-ra kikapott Olaszországtól.

Összességében az idei kadett Európa-bajnokság a magyar vívó-utánpótlás hatalmas sikerét hozta: az elmúlt napokban a dobogó tetejére állhatott a párbajtőröző Gachályi Gréta, a tőröző Budaházy Ambrus, a kardozó Spiesz Anna és a férfi kardcsapat, második lett a tőröző Papp Jázmin és Bálint Álmos, illetve harmadikként végzett a kardozó Godó Frigyes, így a magyar válogatott hat arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett.

A kadettek előtt az egyel idősebb korosztály, a juniorok képviselői mérték össze tudásukat a korosztályos Európa-bajnokságon. A magyar csapat három arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal közöttük is a legjobbnak bizonyult, így természetesen kilenc első, négy második és három harmadik hellyel összesítésben is.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink