Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A BOK Csarnokban a világ élmezőnye

Létrehozva:

ROMAIN CANNONE ÉS SIKLÓSI GERGELY A TOKIÓI OLIMPIA DÖNTŐJÉBEN | FOTÓ: MOHD RASFAN / AFP

Nagy mezőny indul, várhatóan több mint ötszáz vívó lép pástra a péntektől vasárnapig tartó budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

A fegyvernem egyik legrangosabb versenyére minden kontinensről érkeznek versenyzők, de ukránok, kínaiak, oroszok és fehéroroszok nem jönnek a magyar fővárosba.

A férfi világelső, az ukrán Igor Reizlin tehát nem lép pástra, a mögötte lévők viszont szinte kivétel nélkül jelen lesznek, köztük a második Romain Cannone és harmadik Siklósi Gergely. Ők ketten vívták a tokiói olimpia döntőjét, melyben a francia bizonyult jobbnak. A mezőny tagja az előző két olimpia bajnoka, a riói győztes dél-koreai Park Szang Jung és a Londonban aranyérmes venezuelai Ruben Limardo Gascon is. Ugyancsak részt vesznek a versenyen a tavalyi játékokon győztes japán csapat párbajtőrözői.

A női mezőnyből több nagy név hiányzik majd, egyrészt amiatt, hogy több ország távol marad, másrészt azért, mert akadnak visszavonulók, illetve gyermeket vállaló klasszisok. Ezzel együtt ebben a mezőnyben is lesznek kiváló vívók, így a Tokióban győztes észt válogatott tagjai vagy a kétszeres egyéni világbajnok olasz Rossella Fiamingo.

A magyar válogatott valamennyi tagja indul a versenyen, köztük az újvidéki junior Európa-bajnokságról aranyéremmel hazautazó Keszthelyi Zsombor, Muhari Eszter és Büki Lili, továbbá az ebben a szezonban már világkupa-döntővel, azaz legjobb nyolc közé jutással büszkélkedő Berta Dániel és Kun Anna.

A BOK Csarnokban pénteken fél kilenctől a férfiak selejtezőjére kerül sor, majd szombaton fél tíztől a nők következnek, akik a legjobb 32-ig vívnak. A program vasárnap fél kilenckor a 64-es, illetve a 32-es tábla asszóival kezdődik, a négyes döntőket pedig 18 órától bonyolítják le.

A selejtezők zárt kapuk mögött zajlanak majd, a vasárnapi program viszont nyitott a közönség számára, sőt, a belépés is díjtalan.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink