Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vízilabda: BL-öröm, Eurokupa-bánat

Létrehozva:

Batizi Benedek, a BVSC (b) és Lukas Duric, a spanyol csapat játékosa a vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében játszott BVSC-Zugló–CN Barcelona mérkőzésen a Laky Károly Uszodában 2021. november 10-én. | Fotó: MTI / Illyés Tibor

Második mérkőzését is megnyerte az OSC a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: Varga Dániel együttese szerdán a szerb Crvena zvezda vendégeként diadalmaskodott 11-8-ra. Az Eurokupában viszont nem vitézkedtek a magyarok – a Szolnok és a BVSC is kiesett.

 Az OSC a szerdai ellenfeléhez hasonlóan a selejtezőből jutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, az utolsó körben azt a Szolnokot búcsúztatta, amellyel szemben az előző idény végén elbukta az Eurokupa, illetve az OB I fináléját.

Varga Dániel együttese – amely a nyitókörben 14-8-ra győzte le a román Steaua Bucuresti csapatát – a negyedik negyedre fordulva magabiztos játékkal gyakorlatilag eldöntötte a szerdai összecsapást.

Ebben a csoportban még a címvédő olasz Pro Recco, két német csapat, a Waspo Hannover és a Spandau Berlin, a horvát Jug Dubrovnik és a francia CN Marseille szerepel.

Az OSC a harmadik fordulóban a Waspo Hannover otthonában vendégeskedik.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda, a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Az Eurokupában már nem ment ennyire jól a mieinknek: a negyeddöntőben a címvédő Szolnok és a BVSC is elbúcsúzott.

A magyar bajnok Tisza-parti együttes azt követően, hogy a párharc első mérkőzésén öt góllal kikapott az olasz CC Ortigia vendégeként, a szerdai visszavágón hazai medencében is öt találattal maradt alul, a BVSC pedig ugyan a Barcelona elleni párharc első felvonásában biztató döntetlent ért el a katalán fővárosban, a hazai medencében háromgólos vereséget szenvedett, így szintén kiesett.

 

*

Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló:

Crvena Zvezda (szerb)–OSC Újbuda 8-11 (0-2, 3-3, 1-3, 4-3).

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágók:

Szolnoki Dózsa–CC Ortigia (olasz) 10-15 (3-2, 1-4, 3-6, 3-3)

Továbbjutott az Ortigia, kettős győzelemmel, 24-14-es összesítéssel.

BVSC-Zugló–CN Barcelona (spanyol) 9-12 (3-4, 0-2, 4-3, 2-3)

Továbbjutott a Barcelona, 18-15-ös összesítéssel.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink