Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lecsúszott a válogatott a világranglistán

Létrehozva:

A magyar válogatott a Magyarország-Ciprus barátságos labdarúgó mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

Meglátszik a helyezésen az albánok elleni dupla vereség.

A Nemzetek Ligájában győztes francia válogatott egy helyet javítva harmadik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, melyen a magyar csapat hármat rontva a 43. pozíciót foglalja el.

A világbajnoki címvédő franciák az angolokat megelőzve léptek fel a harmadik helyre a továbbra is listavezető belgák, valamint a második brazilok mögé. A magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő, Eb-döntős, eddig harmadik angolokat az Európa-bajnok és Nemzetek Ligája-bronzérmes olaszok is megelőzték, míg a Nemzetek Ligájában finalista spanyolok egy helyet javítva hetedikek – írja az MTI.

A magyar labdarúgó-válogatott október elején hazai pályán kikapott Albániától, ami most alaposan meglátszik a rangsorolásnál is. Mint emlékezetes, a magyarok kifejezetten pontatlanul futballoztak, ráadásul amikor náluk volt a labda, akkor sem voltak beindulások vagy labda felé mozgások, így a támadásszövés kifejezetten lassú és körülményes volt. Az albán csapat ráadásul végig birtokolta többet a labdát.

„Nem vagyok Jézus, hogy csodát tegyek. A borász is abból a szőlőből tud bort csinálni, amit leszüretelt” – jegyezte meg Marco Rossi szövetségi kapitány a meccs után, és azt is elismerte, hogy a nyári Európa-bajnoksághoz képest a válogatott visszaesése kétségtelen.

A helyzeten az sem szépített ezek szerint a FIFA-nál sokat, hogy később a válogatott bravúros döntetlent játszott a Wembleyben a listán akkor harmadik helyen álló angolok vendégeként. A magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

A magyarok vb-selejtezős ellenfelei közül a lengyelek a 23., az albánok a 63., az andorraiak a 153., míg a San Marinó-iak az utolsó, 210. helyen állnak. A magyar válogatott egyébként november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot. San Marinót márciusban 3-0-ra sikerült megvernie a csapatnak, Lengyelországgal pedig 3-3-as döntetlent játszott, szintén márciusban.

Legnépszerűbb cikkeink