Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

„Már csak a csapatkapitányt keressük”

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Tordai Bence mindkét jelöltet támogatja, Gajda Péter és Horváth Csaba Dobrevet, TGM egyiket sem.

„Kormányváltás mindenek előtt, aki erre esélyesebb, azt kell támogatni” – nyilatkozta a Pesti Hírlapnak Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője, nevet azonban nem mondott. Horváth Csaba és Gajda Péter MSZP-s polgármesterek a DK jelöltjét támogatják.

„Azt a zöld, szociális fordulatot, amit Karácsony Gergely képvisel, kizárólag kormányváltás esetén lehet megvalósítani, ezért azt a jelöltet kell támogatnunk, aki a legtöbb szavazatot hozza be a közös listára” – mondta Tordai, a budapesti 4-es egyéni választókerület ellenzéki képviselőjelöltje, aki elzárkózott attól hogy nevet mondjon. „A választók elég jól informáltak és bölcsek szoktak lenni, ennél további útmutatást én nem kell, hogy adjak” – fogalmazott Tordai. 

„Pályafutásom 20 éve során mindig is baloldali, szociáldemokrata politikát folytattam, és most is azt a jelöltet támogatom, aki ezt képviseli: Dobrev Klárát” – jelentette be közleményben Horváth Csaba szocialista politikus, Zugló polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője hétfőn. „Bárki nyeri az előválasztást, azt támogatni fogom, ahogy minden demokrata politikustársam és minden demokrata szavazótársam. Erre vállalkoztunk a hatpárti szövetséggel” – nyilatkozta döntéséről a Pesti Hírlapnak Horváth Csaba. Arra, hogy befolyásolja-e a második forduló eredménye az ellenzéken belüli erőviszonyokat azt válaszolta lapunknak: „Már csak a csapatkapitányt keressük. A 106 körzet gladiátora ki lett választva az emberek által.”

Az MSZP-s Gajda Péter is a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja az előválasztás második fordulójában. Mint a Pesti Hírlapnak mondta, úgy látja, Dobrev Klárának van nagyobb esélye a győzelemre és jobb jelöltnek tartja a DK-s politikust. „A szerettem volna, ha Karácsony Gergely nyeri meg a második fordulót, nagyon csalódott voltam a visszalépése miatt. Miután viszont ez megtörtént, azt gondolom, egy olyan jelöltet fogok támogatni, akinél nagyobb esélye van arra, hogy miniszterelnökként szakmai alapon és nagyobb hozzáértéssel képes vezetni az országot” – mondta Gajda Péter, majd hozzátette, nagyon meglepte Karácsony Gergely visszalépése.

Mely visszalépés ugyancsak rossz döntés volt – ezt már Tamás Gáspár Miklós írja. „Karácsony Gergely mindeddig sápadtzöld-fáradtrózsaszín sávos, halovány balközép álláspontot jelenített meg, ezért (a rendkívüli helyzetre, azaz Orbán Viktor miniszterelnök antidemokratikus rendszerére tekintettel) baloldaliak is szavazhattak volna rá mint kedves pasasra és kisebbik rosszra. De a hagyományos magyar komolytalanság szellemében ő – figyelmen kívül hagyva saját eddigi elkötelezettségét – radikálisan jobboldali jelöltet ajánlott figyelmünkbe” – fogalmazott a filozófus a Mérce.hu oldalon kedd reggel megjelent véleménycikkében Márki-Zay Péterre utalva, aki szerinte „sajnos napról napra tűrhetetlenebb.”

Legnépszerűbb cikkeink