Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megint megrongálták a Margit-hidat

Létrehozva:

Az egyik kőkereszt a Margit-hídon. Budapest, 2020. november 19. | Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu

A BRFK V. kerületi kapitánysága nyomozást indított garázdaság miatt ismeretlen tettesek ellen: két férfi még március 27-én a Margit híd Szent Koronát ábrázoló kőépítményének tetejéről letört egy kőkeresztet és a Dunába dobta.

A felvételezett elkövetőkről felvétel készült – adta hírül a police.hu. A rendőrség kéri, hogy aki a két férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

Legutóbb egy lány és egy fiú szerelmes pár törte le a korona kőkeresztjét, a 16 éves fiú és a vele egykorú lány – szüleik kíséretében – végül jelentkezett a II. kerületi rendőrkapitányságon, ahol bevallották, hogy tavaly november 20-án este ők törték le és vitték el a Szent Koronát ábrázoló szobrok kőkeresztjét.

A rendőrség a fiatalokat akkor védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett” megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A fiatalkorú gyanúsítottak vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket, amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. A kőkeresztet már ezelőtt is többször megrongálták.

PH

Legnépszerűbb cikkeink