Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Terézváros négymilliót kér a Liszt Ferenc tér lerombolása miatt

Létrehozva:

Egy hetet ad az állami rendezvényszervező cégnek az Európa-liga múlt heti budapesti döntőjére érkezett szurkolók okozta károk helyreállítási költségeinek kifizetésére a VI. kerületi önkormányzat – tudta meg a Népszava.

Teleragasztották a szobrokat, megrongálták a padokat, kitaposták a virágokat. Szeméttel és emberi ürülékkel volt tele az egész Liszt Ferenc tér – összesítette a károkat Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a Népszavának.

Egy hetet ad az állami rendezvényszervező cégnek az Európa-liga múlt heti budapesti döntőjére érkezett szurkolók okozta károk helyreállítási költségeinek kifizetésére a VI. kerületi önkormányzat, amely kedden küldte el a mintegy 4 millió forintos számlát.

A kerület semmiféle előzetes értesítést, jelzést nem kapott a meccset szervező Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-től, még a kapcsolatot sem vették fel velük. A polgármester már akkor jelezte, hogy a helyreállítás költségeit tartalmazó számlát be fogják nyújtani a szervező cégnek.

A számlát tartalmazó levelet végül kedden küldték el a cégnek. Terézváros valamivel több mint négymillió forint megfizetését kéri a tavaly év végén gründolt állami rendezvényszervezőtől és ez csupán az anyagköltség. A legnagyobb tételt a virágok és a növényzet pótlása teszi ki, amely a talajtakaró mulccsal együtt 3,5 millió forintba kerül. A többi az utcabútorok javítási költségéből és a takarítószerekből tevődik össze. Soproni Tamás abban bízik, hogy a megfelelő anyagiakkal rendelkező állami cég egy héten belül kifizeti az általuk kért összeget.

(Kiemelt kép: az Európa-liga mérkőzésére érkezett szurkolók a Liszt Ferenc téren. Fotó: Soproni Tamás terézvárosi polgármester Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink