Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Negyvenhat késszúrással fizettek a bizalomért Miskolcon

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Merész Márton

Nyereségvágyból és különös kegyetlenségből elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 41 éves férfi ellen.

A vádlott és az áldozat 2018. őszén ismerte meg egymást. A 71 éves nyugdíjas megsajnálta a munkanélküli hajléktalan férfit, ezért felajánlotta neki, hogy alkalmanként lakhat nála, cserébe segít neki a bevásárolni, és elvégezni a ház körül azokat a teendőket, amit az idős ember korából adódóan nem tud megcsinálni. Egyik alkalommal az idős férfi elhagyta a kulcsát, és kérte a 41 éves férfit, hogy adja vissza neki a kölcsönadott kulcsot, de ő nem tette meg, ellenben pénzt kért kölcsön a nyugdíjastól, aki a kérésnek nem tett eleget. Ezért másnap a hajléktalan férfi visszament a házhoz, és a nála jogtalanul lévő kulcsokkal kinyitotta a kerítés- és a bejárati kaput, majd a lakásajtón kopogott. 

A gyanútlan alkalmi szállásadó ajtót nyitott, és beengedte a férfit a lakásába, aki a konyhához érve elővett a táskájából egy 10 cm penge hosszúságú kést, és ahol érte, a nyugdíjas férfit többször megvágta, megszúrta, ezzel halálos sebeket ejtve. Az áldozatot, miután eszméletlen állapotba került, egy pléddel letakarta, majd megkereste az eldugott pénzt lakásban, ami összesen 120 ezer forint volt. Ezt követően átöltözött, majd a véres ruháit, a lakáskulcsot, valamint a gyilkos eszközt egy közeli benzinkút szeméttárolójába dobta, és Debrecenbe menekült, ahol egy ismerősénél húzta meg magát. A nyugdíjas férfi holttestére két nap múlva talált rá az egyik hozzátartozója. 

A vádlott védője az enyhébb bűncselekmény minősítése céljából, és a büntetés és a bűnügyi költség mérséklése végett fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség szerint viszont a rablás, sikkasztás, valamint magánlaksértés bűncselekménye miatt korábban már több ízben, hosszabb tartamú börtönbüntetésre ítélt vádlott gátlástalansága torzult személyiségéből fakad. A kíméletlen és túlméretezett erőszak egyenes elkövetői szándékot igazol. A főügyészség ezért annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott kifejezetten kívánta a sértett halálát, amikor elvette az életét.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink