Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szerencsés sorsolást kapott a Ferencváros a BL-ben

Létrehozva:

Fotó: Veres Viktor

A magyar bajnok Ferencváros egy előselejtezőből érkező ellenféllel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája kvalifikációjának első fordulójában.

Az európai szövetség, az UEFA keddi, nyoni sorsolásán – amelyen a Ferencváros kiemelt volt – kiderült, hogy az előző kiírásban csoportkörös zöld-fehérek hazai pályán kezdik majd a párharcot, a riválisuk pedig a San Marinói-i Folgore, a koszovói Pristina, a feröeri HB Tórshavn vagy az andorrai Inter Club d’Escaldes lesz. Ez a négy csapat június 22. és 25. között a Feröer-szigeteken játszik egy minitornát, amelynek a győztese jut tovább. Az elődöntőben a házigazdák az andorraiakkal, a Folgore pedig a Pristinával találkozik.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a sorsolás kapcsán a közmédiának elmondta: jobb lett volna már most megtudni, hogy konkrétan ki ellen kell készülniük. Ettől függetlenül úgy gondolja: ezt a feladatot így is meg kell oldania a Ferencvárosnak.

„Az biztos, hogy komolyan kell vennünk, bárki legyen az ellenfél, mert volt már olyan a történelmükben, amikor azt hittük, hogy majd milyen könnyű dolgunk lesz, aztán mégsem volt az. Ez viszont egy kötelező feladat kell legyen” – vélekedett.

A BL-céljaikkal kapcsolatban hozzátette, hogy természetesen szeretnének ismét csoportkörbe kerülni, de akkor sem dőlnek a kardjukba, ha végül az Európa-liga főtábláján szerepelhetnek az őszi idényben.

 

*

A BL-selejtező 1. fordulójának párosítása

FERENCVÁROS–az előselejtező győztese, Fola Esch (luxemburgi)–Lincoln Red Imps (gibraltári), Slovan Bratislava (szlovák)–Shamrock Rovers (ír), Malmö (svéd)–Riga FC (lett), Bodo/Glimt (norvég)–Legia Warszawa (lengyel), Connah’s Quay Nomads (walesi)–Alashkert (örmény), HJK Helsinki (finn)–Buducnost Podgorica (montenegrói), CFR Cluj (román)–Borac Banja Luka (bosnyák), Shkendija (észak-macedón)–Mura (szlovén), Teuta (albán)–Sheriff Tiraspol (moldáv), Dinamo Tbiliszi (grúz)–Neftcsi (azeri), Makkabi Haifa (izraeli)–Kairat Almati (kazah), Ludogorec (bolgár)–Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz), Zalgiris Vilnius (litván)–Linfield (északír), Flora Tallinn (észt)–Hibernians (máltai), Dinamo Zagreb (horvát)–Valur (izlandi).

A párharcok első mérkőzéseit július 6-7-én, visszavágóit pedig egy héttel később rendezik. A vesztesek a harmadik számú európai kupasorozat, a Konferencia-liga selejtezőjében folytathatják szereplésüket.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink