Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Flitteres terepdarab 12 millióért

Létrehozva:

Mick Jagger kabátja kalapács alatt | Fotó: MTI / EPA / Vickie Flores

Mick Jagger, Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker és Madonna ruhái is kalapács alá kerülnek a néhai L’Wren Scott alkotásaiból rendezett londoni aukción.

A Christie’s a 2014-ben, 49 éves korában elhunyt tervező 55 művét bocsátja licitre július elsején.

L’Wren Scott a halála idején Mick Jagger barátnője volt – most a Rolling Stones énekese döntött a kreációk eladása mellett, a tervezőt ünnepelve az eseménnyel.

„Tökéletes volt az eleganciája, úgy érezte, hogy mindennek olyannak kellene lennie, mint Hollywood aranykorában. Csupa luxus és romantika. Csak a legfinomabb anyagokkal dolgozott, minden kézzel készült, figyelme a részletekre irányult” – mondta el a Reuters kérdésére Caitlin Yates. A londoni Christie’s aukciós ház eladási vezetője szerint Scott ruháira a kifinomultság és a fényes felületek jellemzők.

A július 1-jén induló online árverés lesz az első, amit L’Wren Scott alkotásaiból rendeznek. Licitálni lehet Jagger két kabátjára, melyeket a pár együtt tervezett. Az egyik egy flitteres, hímzett, tölgylevélmintás „terepdarab”, melyben az énekes a Glastonbury fesztiválon lépett színpadra. A másik kabátot gyöngyökből és flitterekből készített pillangók díszítik, ezt 2013-ban, a londoni Hyde Parkban adott koncerten viselte. A kabátok darabonként 20-30 ezer fontért (8-12 millió forintért) kelhetnek el.

Nicole Kidman a 2013-as Oscar-gálán jelent meg abban a fekete-arany flitteres ruhában, amely 1500-2000 fontot hozhat. Madonna egyik, az 1940-es éveket idéző, rózsaszín flitteres fekete ruhájáért 500-800 fontot remélnek. Az árverés teljes bevétele a london Central St Martins művészeti iskola L’Wren Scott-ösztöndíját gazdagítja, melyet Mick Jagger alapított.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink