Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szombaton lesz a lemezboltok napja

Létrehozva:

Lemezkuckó 2021. 02. 17. | Fotó: Merész Márton

Világszerte és Magyarországon is különleges megjelenésekkel várják a hanghordozók rajongóit június 12-én és július 17-én a lemezboltok a nemzetközi Record Store Day (RSD) alkalmából. 

Az RSD-t tizennegyedik alkalommal tartják meg, harminc ország mintegy ezer lemezboltjában. Június 12-én szombaton a fővárosban a Wave, a Musicland, a Deep és az MG Records, vidéken a dunaújvárosi 777 Zenebolt várja extra nyitvatartással a lemezvadászokat. Amerikában, Európában, Japánban, de Magyarországon is jelennek meg a lemezboltok napjára korlátozott példányban különleges kis- és nagylemezek. 

Szombatra jelenik meg a Hangmás Rest in Parties 2007-2013 című válogatásanyaga, limitált példányszámú vinylen. Magnókazetta formájában jön ki Hajós Kristóf anyaga, a Dancing to Sirens. A harmadik hazai RSD-megjelenés július 17-én lesz, a budapesti rhythm ‘n’ grunge zenekar, az Eilema Attracted to Light című nagylemeze kazettán is megjelenik. A Klinik kiadó egy remixkazettával (Finely Chopped vol. 1) készül, mások mellett Anton Vezuv, Jakab Péter, a Realistic Crew és a Jazzékiel dalaival.

A lemezboltok napja idei nagykövete Noel Gallagher gitáros, énekes, dalszerző. Az Oasis egykori tagja a Record Store Day történetében olyan legendák sorába lép a nagyköveti tisztségben, mint Josh Homme, Ozzy Osbourne, Iggy Pop, Dave Grohl, a Metallica, St. Vincent vagy a Pearl Jam.

Kapcsolódik a Record Store Day-hez a járvány után először megszervezett Budapesti Lemezbörze is, amelyet június 13-án vasárnap tartanak az ELTE Gömb Aulájában. Belépés csak védettségi igazolvánnyal vagy EESZT (QR kódos) mobil alkalmazással.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink