Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újabb mesekönyv jelenik a szivárványcsaládokról

Létrehozva:

Illusztráció a könyvborítóról | Forrás: a Szivárványcsaládokért Alapítvány Facebook-oldala

A Lawrence Schimel amerikai író történeteit tartalmazó kötetet Szabó T. Anna József Attila-díjas költő fordította.

„Micsoda család!” címmel adta ki új mesekönyvét a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

„Azért időzítettük gyereknapra a »Micsoda család!« megjelenését, mert ez a gyerekek és a családok ünnepe. Ez pedig egy jó alkalom arra, hogy beszéljünk arról a sok száz gyerekről, akik ma is szivárványcsaládokban élnek Magyarországon. És akiknek – ugyanúgy, ahogy a világ összes gyermekének – az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjenek fel” – írta az alapítvány a Facebook-oldalán.

A meséket Lawrence Schimel amerikai író írta, akinek több mint 120 könyve jelent már meg. A könyv egyszerű, hétköznapi jeleneteken keresztül mutatja be a szivárványcsaládok életét. „A történetek így minden gyereknek izgalmasak, nemcsak a szivárványcsaládban élőknek” – írta az alapítvány. A meséket Szabó T. Anna, József Attila-díjas költő fordította, a kötet szerkesztője pedig M. Nagy Boldizsár.

A könyv megjelenését egy hatnapos kampány előzte meg, amelyben kortárs magyar írók, költők, meseírók és műfordítók vallottak arról, hogy számukra mit jelent a család, miért sokfélék a családok, és mit jelentenek a gyerekeknek.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány közösségi felületein megjelent videókban a kötet fordítója, Szabó T. Anna mellett Berg Judit, Dániel András, Dragomán György, Fiala Borcsa, Finy Petra, Grecsó Krisztián, Nádasdy Ádám, Nádori Lídia, Parti Nagy Lajos, Péterfy-Novák Éva, Péterfy Gergely és Tompa Andrea szólaltak meg. Volt, aki mesét írt erre az alkalomra, volt, aki verset és olyan is, aki egy-egy saját történet vagy monológ formájában mondta el a gondolatait vagy véleményét a családokról.

Tavaly nagy port kavart, mikor Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa ledarálta a Labrisz „Meseország Mindenkié” című könyvét. Azzal a mesekönyvvel kapcsolatban egyébként még Orbán Viktor miniszterelnök és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólaltak.

168.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink