Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Futópályát adtak át a Havanna lakótelepen

Létrehozva:

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata és az Aktív Magyarország Kormánybiztosság együttműködésével épült, 1101 méter hosszú futópályát a Havanna lakótelepen
Fotó: Ruzsa István

Pestszentlőrinc–Pestszentimre önkormányzata és az Aktív Magyarország Kormánybiztosság együttműködésével épült, 1101 méter hosszú.

Az új futókör két kilométeres körzetében ötvenezer ember él, elsősorban nekik kínálunk a fejlesztéssel sportolási lehetőséget, de természetesen a távolabbról érkező futókat is szeretettel várjuk – írta közleményében az önkormányzat, hozzátéve:kiemelt fontosságúnak tartják, hogy a lakosság számára elérhetővé tegyenek minden olyan szolgáltatást és eszközt, amely segít az egészség megőrzésében. Mint írták, a Havanna-futókör létesítésének is az volt a célja, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyék a lakosság számára az ingyenes sportolás lehetőségét.

A XVIII. kerületben nagy hagyományai vannak a futásnak, többek között a Péterhalmi-erdő is jó lehetőséget nyújt azoknak, akik nem szívesen futnak betonon. 2019-ben a Brenner János parkban 500 méteres, a Vilmos Endre sportcentrumban pedig 400 méteres rekortán borítású futópálya készült, a mostanihoz hasonlóan 50 százalékos állami támogatással a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark (BMSK) pályázat keretében. A lakosság a kerületi sportpályákat is szívesen használja futásra: több önszerveződő csoport tart edzéseket ezeken a pályákon, és az önkormányzat által szervezett, 2011 óta működő „Lendületbe hozzuk” ingyenes lakossági sportprogram keretein belül is lehetőség van közös mozgásra.

Az Aktív Magyarország Kormánybiztosság a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) együttműködésével 2019-ben indította el az Országos Futópálya-építési Programot. A program célja, hogy a megépült futópályákat a lakosság térítésmentesen minél szélesebb körben tudja használni. A Havanna-futókör 50 százalékos állami támogatással, valamivel több mint 56 millió forintból épült meg.

Az új futópályát Szaniszló Sándor polgármester és Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át a kerület vezetőinek társaságában.

PH

Legnépszerűbb cikkeink