Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tóth Csaba: Nem lesz pénz felújításra

Létrehozva:

Fotó: MTI / Soós Lajos

Az önkormányzati lakások elidegenítéséről szóló javaslat nagy valószínűséggel át fog menni, ez pedig nagyjából 800 lakást érint Zuglóban – jelezte a politikus.

A kerületi bérlakások zöme Tóth szerint olyan épületekben található, amelyek műszaki állapota jelentősen leromlott. A politikus hozzátette: az önkormányzat évek óta százmilliókat költ a lakások karbantartásra, felújításra, azonban a most emlegetett ingatlanok felújítására már nem igazán jutott pénz. „Ha nagy nehezen ki tudják majd fizetni kedvezményes kölcsönből az ingatlan árát, ezeknek az embereknek nem lesz pénze a ház felújítására” – mondta Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorában..

Tóth Csaba szerint a javaslat véghezvitele városképileg is borzasztó problémákat okozna, ugyanis vannak olyan házak, amelyeket gazdaságilag jobban megérné elbontani. Olyan tulajdonosokhoz kerülnek ezek a lakások sok esetben, akik még a pár ezer forintos szociális bérleti díjat sem tudták fizetni – mondta a képviselő. Két ember tartózkodott tegnap a gazdasági ülésen, azonban távolléte miatt ezeket a képviselőket nem tudta megnevezni, bár hozzátette: Bánki Erik, a bizottság elnöke szerint lehetnek még módosítások. A tegnapi szavazás csak arról szólt, hogy a kormányzati többség tárgysorozatba veszi a javaslatot, amelyhez parlamenti vita során lehet majd módosító javaslatokat benyújtani. 

Tóth már korábban elmondta, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjének bemutatása után válhat maga is hivatalos jelöltté. Karácsony jelöltségét a hétvégén bejelentették, azonban őt még nem, de július 26-ig van erre idejük, ugyanis ekkor zárul le a jelöltállítási időszak. A Hadházy Ákosról Zuglóban terjedő, őt személyében támadó szórólapok kapcsán Tóth Csaba úgy nyilatkozott: nem foglalkozik a képviselőjelölttel, és egyébként sem találja lejáratónak az azon megjelenő dehonesztáló kifejezéseket.

Zugló országgyűlési képviselője a múlt héten a Partizánnak adott többórás életinterjút, amelyben fiatalkoráról, üzleti sikereiről, valamint politikai karrierjéről is szó esett. Előkerült többek közt a vas megyei MSZP-s tagbeléptetési botrány is, valamint Sápi Attila eltűnése is. Tóth Csaba ezek kapcsán elmondta, sokan vádolták őt meg nem történt eseményekkel, amelyekre bizonyítékot nem tudtak bemutatni az elmúlt évtizedekben.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink