Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Két magyar bronzérem a cselgáncs Eb-n

Létrehozva:

Tóth Krisztián cselgáncsozó az Eb-n | Fotó: Rui Telmo Romão / Európai Cselgáncs Szövetség

Tizenegy magyar cselgáncsozó vett részt a Lisszabonban rendezett olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Rupp Réka és Tóth Krisztián bronzérmet szerzett.

Mint azt a verseny előtt Nagy András sportigazgató elmondta, sérülés miatt nem utazott el Portugáliába az Európa-bajnok Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig, így utóbbi nem is tudta megvédeni tavaly szerzett európa-bajnoki címét. Az is kiderült, hogy az ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi másfél hete pozitív koronavírustesztet adott az antalyai Grand Slamen, a 2020 legjobb európai juniorjának választott Sipőcz Richárd, valamint Szabó Frigyes szintén koronavírus-fertőzés miatt hiányzott a csapatból, míg Szigetvári Mercédesz könyöksérülés miatt nem utazhatott. 

„A körülmények ismeretében nehéz elvárásokat megfogalmazni, de egy érem mindenképpen kellene – összegzett a viadal előtt a sportigazgató. Végül a járvány miatt buborékos rendszerben rendezett viadalon Pupp Réka bronzérmet szerzett, ami elmondása szerint hatalmas lendületet ad neki az olimpiai kvalifikációs időszak hátralévő részére.

„Tudom, hogy az Eb-nél vannak nagyobb pontszámot adó viadalok is, de ez egy címverseny, ami még nagyobb lökést ad nekem az olimpiai kvalifikációban” – jelentette ki.

Szintén bronzérmet szerzett Tóth Krisztián, az MTK versenyzője.

„Nem maradt bennem semmi, mindent kiadtam magamból. Az elvesztett negyeddöntő után pozitív mérgesség volt bennem, mert nagyon Európa-bajnok akartam lenni, és színesíteni a medálkollekciómat. A meló összeállt, most már minden idegszálammal a budapesti vb-re és az olimpiára koncentrálok, mindkét versenyen szeretnék nagyot alkotni” – mondta a mérkőzés után a versenyző.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink