Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Balázs Pali a magyar futball nagy rajongója

Létrehozva:

Fotó: balazspali.hu

A hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen szereplője fiatalkorában futballistának készült.

Olyannyira, hogy Békéscsaba játékosaként már csupán az utolsó lépés választotta el az NB I-es karriertől. Ő azonban akkor a színpadot választotta, de ahogy mondja, még ma is a magyar futball legnagyobb szurkolója.

Balázs Palit gyermekként elvarázsolta a futball világa. Mint azt a Pesti Hírlapnak elmondta, mindig megvette a Labdarúgás című újságot vagy épp a Képes Sportot.

 

15 ezer néző

„Persze hogy futballista akartam lenni. Méghozzá válogatott futballista. Sosem felejtem el azt a Békéscsaba–Budapesti Honvéd mérkőzést, amelyen 15 ezer néző volt, én meg társaimmal együtt labdát szedtem a nagy futballistáknak, a szünetben pedig berohantunk a pályára és fociztunk. Az első aláírásom is erről a meccsről van, Dajka Lászlótól és Gujdár Sándortól kaptam. Az 1980-as évek elejéről beszélek most, amikor bármelyik csapat is jött Békéscsabára, mindig telt ház volt” – mondta a Pesti Hírlapnak az énekes, aki hozzátette, csupán egyetlen lépés választotta el az NB I-es karriertől, hiszen Békéscsabán a tartalékcsapatig jutott. 

 

A Fradinál is járt

„A Békéscsaba NB I-es tartalékcsapatának tagjaként az akkor még létező tartalékbajnokságban léptem pályára hétről-hétre. Óriási élmény volt, hogy én is azon a centerpályán játszhattam, melyen gyermekkori példaképeim. Sőt, 17 évesen még a Ferencvárosnál is jártam egy válogatón, de mint tudjuk, nem lettem a zöld-fehérek játékosa. Aztán az élet úgy hozta, hogy a Békéscsaba felnőtt csapatához már valahogy nem kerültem oda, a zenei karrierem viszont beindult. Mégis elmondhatom, hogy a futball sok mindent adott nekem, hiszen a mai napig olyan játékosokkal játszhatok egy csapatban, akik gyermekkori bálványaim voltak”.

Mert Balázs Pali nem szakadt el a futballtól, egy baráti társaság, az Apukák csapata mellett rendszeresen pályára lép a színész és a művészválogatottban is.

 

Válogatott lett

„A futball után – mellett – a zene felé fordultam, de a sport szeretete is megmaradt. Tizenöt évvel ezelőtt egy jótékonysági rendezvényen találkoztam a színészcsapat vezetőjével, Nemcsák Károllyal, aki megkérdezte, lenne-e kedvem náluk játszani, én pedig örömmel mondtam igent. Emellett immár öt éve játszom a művészválogatottban. Eljutottam velük kétszer Moszkvába a világbajnokságra, ahol egy ötödik és egy harmadik helyet szereztünk, jártam Iránban, ahol futsal-világbajnokságon lettünk egyszer harmadikok és egyszer másodikok. Szeretek futballozni, ez az a sport, ami mindig kikapcsol. Jól érzem magam a bőrömben, és minden nap köszönetet mondok azokért az emberi kapcsolatokért, amelyeket a futballpályán való ismeretségnek köszönhetek”. 

Balázs Pali természetesen figyelemmel követi a magyar válogatott szereplését, sőt, az NB I-es meccseket is megnézi a tv-ben.

„Ezért sok barátom csodabogárnak néz, de nincs mit tennem. A magyar futball szurkolója vagyok, épp úgy követem az NB I-et, mint ahogy figyelemmel kísérem a magyar játékosok külföldi szereplését. Természetesen a magyar válogatott meccseit is néztem. Úgy gondolom, az előző Európa-bajnokság után visszaesett a magyar foci, így ezt a mostani sikert nem sokan várták. Tudom, hogy az Eb-n már az is eredmény lenne, hogy pontot szereznénk a csoportmeccsek során. Persze, a futball attól is szép, hogy lehet nagyot álmodni, hogy fel lehet borítani a papírformát. Miért ne folytathatná válogatottunk a jó sorozatot az Eb-n? És egy nagy sikernek az adna még egy nagy lökést, ha a meccseket nézők előtt játszhatná a csapat”.

Ez azonban már nem a játékosokon múlik.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink