Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Egyre profibban működik a kick-box világszövetség

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A WAKO a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt segítségével ifjúsági sportvezetői programot indít.

 A világszövetség az ősszel nyújtotta be a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a kick-box teljes jogú ötkarikás tagságára vonatkozó pályázatát, de annak elbírálásáig sem tétlenkedik. A versenyek pandémia okozta leállásának időszakában is aktív maradt a WAKO, amely a különböző online képzések mellett Mórádi Zsolt hathatós közreműködésével ifjúsági sportvezetői programot indít útjára.

A pár éve visszavonult tízszeres világbajnok elmondta, hogy a Game Changers elnevezésű kezdeményezés során kiválasztanak hat-hat fiatal férfit és nőt, akiket egy éven át kick-box sportvezetői képzésben részesítenek. A kurzus a tervek szerint Svájcban, a NOB Lausanne-i székhelyén zárul, ahol az ötkarikás testület vezetői is előadásokat tartanak majd a résztvevőknek.

„A programmal a fiatalokra szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni a világszövetség, hiszen a szervezetnek nemcsak az a fontos, hogy a versenyzők sportolói pályafutása sikeres legyen, hanem, hogy a sporton túli életükhöz is támogatást nyújtson. A cél, hogy akinek van ilyen ambíciója, annak adjunk lehetőséget a sportvezetői karrierre. De a WAKO-nak is hasznára válhat ez, ha később olyan belsős emberek kerülnek vezető pozíciókba, akik tisztában vannak a sportággal, és annak működésével” – mondta Mórádi Zsolt, aki a projekt egyik szervezője, emellett oktatni is fogja a fiatalokat.

Az egykori legenda versenyző arról is beszámolt, hogy a világszervezet a járványt követő nyitásig rendszeres online edző- és sportolóképző szemináriumokat is szervez, valamint felzárkóztató programot tart azon országok számára, ahol még csak a kezdeti lépéseket teszi a kick-box.

„Egyre profibban működik a WAKO. Nem vitás, volt hova fejlődni, és még természetesen van is, de kijelenthető, hogy az a munka, amit az új vezetés alatt az elmúlt nagyjából kétéves időszakban elvégzett, illetve tervez a világszervezet,  a hosszú távú fenntarthatóság vezérelve alapján döntő részben a lehető legmagasabb minőségű, amiből így nem csak a jelenkor, hanem a jövő generációi is profitálni fognak”.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink